Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Comisia Europeana, despre OUG privind amnistia și grațierea: ”Au stârnit îngrijorare”

Comisia Europeană a precizat că amnistia și grațierea au stârnit și în trecut îngrijorare, iar problema trebuie abordată prin implementarea recomandărilor din raportul MCV, potrivit g4media.ro.

Tema amnistiei și grațierii trebuie abordată prin implementarea recomandărilor din raportul MCV, a declarat pentru G4Media.ro un purtător de cuvânt al Comisiei.

Pe data de 13 noiembrie, Comisia a adoptat cel mai dur raport de evaluare a justiției în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare de la intrarea României în UE. Executivul comunitar critică fără menajamente acțiunile în forță ale coaliției PSD-ALDE împotriva independenței Justiției și a luptei anticorupție, motiv pentru care a impus României opt recomandări suplimentare față de cele 12 transmise în ianuarie 2017.

”Comisia se așteaptă ca România să înceapă rapid să aplice recomandările MCV, care au fost susținute în unanimitate săptămâna trecută de Consiliu. Vă amintesc de asemenea rezoluția adoptată de Parlamentul European, care solicită guvernului și Parlamentului din România să implementeze integral recomandările Comisiei Europene, GRECO și ale Comisiei de la Veneția. În ce privește o posibilă ordonanță de urgență pe tema amnistiei și grațierii, acesta a fost un subiect și în trecut are a provocat îngrijorări Comisiei iar problema trebuie abordată prin implementarea recomandărilor din raportul MCV”, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene pentru g4media.ro.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Citește și
Dacian Ciolos
Cioloș a anunțat planul prin care noul partid PLUS va încerca să blocheze OUG pe amnistie

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult