Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Comisarii de la Protecția Consumatorilor au închis temporar cinci magazine Lidl din Iași. GALERIE FOTO ȘI VIDEO

Cinci supermarketuri Lidl din Iași au fost închise temporar de Autoritatea Națională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Totodată, autoritatea a dat amenzi de 98.000 de lei în urma descoperirii mai multor nereguli, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

Comisarii ieşeni au ordonat oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor pentru unul dintre magazine și au propus închiderea temporară a trei magazine, pentru o perioadă de până la șase luni și închiderea temporară a unuia dintre magazine, pentru o perioadă cuprinsă între șase și 12 luni.

Care sunt cele mai grave abateri descoperite de ANPC la Lidl, în Iași

Printre cele mai grave abateri găsite, ANPC a menționat: comercializarea unor legume şi fructe depreciate, modificate organoleptic, în amestec de calibre diferite, utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate cu acumulări de praf, rugină, condens şi resturi alimentare, folosirea unor spaţii de depozitare neigienizate cu poliţele şi paviment murdare.

Inspectorii au mai găsit condiţii igienice necorespunzătoare la congelatorul de materii prime, produse de panificaţie şi patiserie congelate.

Citește și
supermarket
Nereguli descoperite de Protecția Cosumatorilor la Kaufland Timișoara. Au fost oprite temporar anumite servicii

De asemenea, a fost sancţionată utilizarea unor vitrine neigienizate pentru expunerea în vederea comercializării pâinii şi produselor de patiserie, utilizarea unor vitrine frigorifice pentru îngheţată neigienizate corespunzător, folosirea unor condiţii de depozitare care nu corespund celor recomandate de producători.

Au fost identificate practici comerciale incorecte de informare a consumatorilor

S-au identificat, de asemenea, practici comerciale incorecte referitoare la modul de informare a consumatorilor pe produs sau la raft, precum şi nerespectarea regimului promoţiilor, neexistând la comercializare produsul de referinţă al pachetelor de tip multi-packaging.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult