Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Comerciantul care a vândut călugărilor peștele pangasius dus la Spitalul de Psihiatrie Murgeni: ”Eu nu mănânc așa ceva”

Administratorul depozitului din Bârlad de unde călugării au cumpărat peștele pangasius care a fost gătit și dat de pomană pacienților decedați ulterior la Spitalul de Psihiatrie Murgeni recunoaște că el ”nu mănâncă așa ceva”.

Administratorul depozitului din Bârlad de unde călugării Mănăstirii Florești au cumpărat peștele pangasius după consumul căruia au murit cei trei pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni exclude varianta ca marfa vândută de el să fi cauzat moartea oamenilor, scrie Vremea Nouă.

Acesta a spus că cei de la mănăstire au cumpărat tot peștele pangasius pe care îl aveau pe stoc.

„De la mine au cumpărat călugării peștele pangasius, au luat 50 de pungi, la 900 de grame punga. Dacă era probleme cu peștele ăsta, trebuia să fie și în alte localități. La mine în depozit a stat marfa 20 de zile. Nu se putea strica așa de repede.

Peștele a fost adus din afară, că noi nu avem așa ceva, cel mai probabil din Norvegia. Acum nu mai am deloc pește din ăla, pentru că cei de la mănăstire au luat ultimele cinci baxuri. Ei au vrut mai mult, dar eu nu am avut să le vând decât cinci baxuri”, a declarat administratorul depozitului.

Citește și
pacient
Filmul tragediei din Spitalul de Psihiatrie din Murgeni. Cum au murit 3 pacienți, după ce spitalul a acceptat o pomană
”Eu n-am consumat pangasius pentru că nu mănânc așa ceva”

Bărbatul spune că nu a auzit niciodată ca cineva să moară din cauza peștelui consumat, dar recunoaște că el nu mănâncă așa ceva.

„Eu nu am auzit, în 30 de ani, ca cineva să moară de la pește. Din punctul meu de vedere, cauza e alta. Nu am fost amendat pentru că am vândut totul cu factură, totul a fost legal. Peștele a fost depozitat în condiții optime.

Dacă lași un pui în congelator 30 de zile nu se strică, așa și cu peștele. Eu n-am consumat pangasius pentru că nu mănânc așa ceva. Ați auzit că pangasius e crescut în Taiwan și Taiwan-ul…”, a afirmat administratorul depozitului.

Trei pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni au murit și alți câteva zeci se află în spital după ce au mâncat preparate din pește primite de pomană de la Mănăstirea Florești.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult