Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cod roșu de vreme rea în Dobrogea: Peste 200 de persoane blocate în mașini au nevoie de ajutor. Recomandările IGSU

Avertizarea meteo cod roşu de vânt puternic şi ninsori abundente pentru judeţul Constanţa a fost prelungită duminică de la ora 10:00, până la ora 16:00, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea".  

Conform unei ultime centralizări făcute de ISU, sunt înzăpezite în diferite zone 35 de autoturisme, patru microbuze, două autocare, o autocisternă, fiind vorba de 215 persoane care au nevoie de ajutor.

Un număr de 36 de copaci s-au prăbuşit, 12 autoturisme au fost avariate, o stradă - inundată, patru stâlpi de electricitate doborâţi, precum şi patru acoperişuri.

Şase drumuri naţionale şi toate drumurile judeţene sunt închise traficului rutier.

Numărul localităţilor fără electricitate a crescut la 59, iar nealimentate cu apă sunt zece localităţi.

Citește și
Urgia a făcut prăpăd în Constanța și Dobrogea. A fost încadrată la furtună tropicală, după forță
Urgia a făcut prăpăd în Constanța și Dobrogea. A fost încadrată la furtună tropicală, după forță
Avertizările IGSU pentru cei afectați de codul roșu de vreme rea

Un număr de 24 de trenuri sunt anulate. Activităţile portuare sunt întrerupte, porturile maritime fiind închise de sâmbătă.

IGSU vine cu o serie de recomandări importante pentru cei aflați în zonele vizate de avertizările de vreme rea. 

RECOMANDĂRI❗❗ ❗Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate. ❗Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.). ❗Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților. ❗Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ. ❗Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult