Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cod galben de vijelii și ploi abundente în țară. În București, un om a fost prins sub un copac doborât de vânt

Your browser doesn't support HTML5 video.

A fost cod galben de vijelii, cu grindină și ploi abundente în mai multe județe din țară. În Capitală, un om a fost prin sub un copac doborât de vânt. Rafalele puternice au rupt mai mulți arbori și au smuls bucăți din acoperișuri.  

Nenorocirea s-a petrecut chiar în sectorul 3 al Capitalei, pe Aleea Barajul Sadului, lângă parc. O bucată dintr-un copac s-a rupt în urmă cu aproximativ două ore și a căzut pe șosea, peste o mașină.

Acesta a fost norocul bărbatului, în vârstă de aproximativ 60 de ani, care trecea, pe jos, în acel moment, pe lângă gardul parcului. Pentru că toată greutatea a picat pe capota mașinii, acela a fost norocul bărbatului. Acesta a fost rănit, dar a scăpat cu viață. A fost transportat la spital și a suferit răni destul de grave, potrivit medicilor.

Angajații ADP au strâns deja crengile de copac căzute în urma acestei vijelii, care a fost extrem de scurtă, dar care a lăsat urmări. Au fost rafale de peste 60 de kilometri pe oră, spun meteorologii, și în urma acestui eveniment cel puțin 34 de copaci au căzut peste tot în partea de nord-est a Bucureștiului. Pompierii au avut 39 de intervenții în această zonă a Capitalei, atât la copaci căzuți, cât și la acoperișuri sau alte elemente de construcții, inclusiv o schelă a fost măturată de vânt.

19 mașini au fost avariate în total și vijelii au fost peste tot în țară. Mai multe județe s-au aflat sub cod galben de furtuni. Au fost și căderi de grindină și descărcări electrice, ploi abundente în județele Arad și Timiș, chiar cod portocaliu de furtuni.

Citește și
furtuna vijelii general
Cod galben de furtună pentru localităţi din judeţele Arad şi Timiş, până la ora 22:00

Reprezentanții Primăriei Generale spun că acest copac avea aviz de toaletare încă din toamna anului trecut, dar Primăria sectorului 3 nu ar fi făcut nimic pentru a curăța și pentru a evita o astfel de situație.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult