Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cod galben de ploi și ninsori abundente în țară. Până când este valabil

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi, un Cod galben de ploi însemnate cantitativ pentru nordul Olteniei, Munteniei şi sud-vestul Moldovei şi de ninsori abundente în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, valabil până vineri la ora 18:00.

Astfel, în nordul Olteniei şi al Munteniei, precum şi în sud-vestul Moldovei, cu precădere în zona subcarpatică şi la altitudini mai mici de 1.700 de metri, vor cădea ploi însemnate cantitativ şi se vor acumula peste 35-40 l/mp şi pe arii restrânse 50-70 l/mp, transmite Agerpres.

În zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, în general la altitudini de peste 1.700 de metri, va ninge abundent şi se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de peste 80-90 km/h şi temporar va fi viscol ce va determina scăderea vizibilităţii.

De altfel, până vineri, în tot sudul, estul şi centrul ţării vor predomina ploile şi intensificările vântului.

Citește și
Lapovita
Se încălzește, dar vin ploile. Cum va fi vremea la sfârșitul săptămânii

„În intervalul menţionat, temporar, vor fi precipitaţii în general moderate cantitativ, predominant sub formă de ploaie în sudul, estul, apoi şi în centrul ţării şi mixte la munte. Cantităţile de apă vor depăşi 15-25 l/mp şi izolat 30 l/mp. Pe alocuri, în Moldova şi în zona montană vor mai fi depuneri de polei. Local, vântul va prezenta intensificări, cu rafale în general de 40-50 km/h, iar pe crestele montane de peste 70-80 km/h", se mai arată în mesajul ANM.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult