Se încălzește, dar vin ploile. Cum va fi vremea la sfârșitul săptămânii

Ultima actualizare: 10-12-2020 09:57

Prognoza meteo 10 decembrie 2020. Joi se încălzește, dar o să plouă mai mult în sudul și în estul țării, iar pe la munte și în nordul Moldovei se anunță lapoviță și condiții de polei.

 

Maximele pleacă de la zero grade în Bucovina și ating 15 grade la malul mării. 

Vremea în fiecare regiune


În Dobrogea și Bărăgan avem atmosferă închisă, ploi destul de consistente și vânt cu intensificări. Miercuri s-au înregistrat cel mult 5....6 grade. Joi, maximele ajung pe la 15 grade în zona litoralului.

Se încălzește simțitor și în nordul Munteniei și în sudul Moldovei. Temperaturile urcă până la 9...10 grade, însă avem vreme destul de neplăcută, cu ploi frecvente și vânt intens.

În nordul Moldovei și în Bucovina, norii persistă. O să plouă, dar apare trecător și lapovița și asta înseamnă polei pe șosele. Temperaturile cresc și aici, dar va fi mai frig decât în celelalte zone. Vântul mai are unele porniri, iar maximele se opresc pe la 2...3 grade.

În schimb, în nordul Transilvaniei și în Maramureș, avem vreme caldă pentru această perioada și în jur de 10 grade la orele amiezii. Va domina atmosfera închisă și o plouă puțin și aici.

La fel va fi și în ținuturile vestice: temperaturi ridicate pentru acest moment al anului, înnorări și ploi slabe, trecătoare. Maximele ajung pe la 9...10 grade.

Și în Transilvania găsim vreme caldă pentru luna decembrie, dar cerul rămâne acoperit de nori și mai apar ceva precipitații. Vor domina ploile, însă pe la munte se anunță lapoviță și condiții de polei. Vântul continuă să sufle tare în zonele de creastă, iar pe la amiază se ating chiar și 9...10 grade în zonă.

Se încălzește și în Oltenia, dar o să plouă destul de mult și vântul va agita atmosfera. Temperaturile vor urca până la 8...9 grade, iar în noaptea de joi spre vineri vor fi în jur de 5 grade în zonă.

Un aer cald pătrunde și în ținuturile sudice. O să mai plouă din când în când, iar cantitățile de apă pot depăși 20 L/mp. Dimineața este ceață în Lunca Dunării.

București


Și în București trecem la vreme caldă pentru această perioadă. Pe la amiază se ating 8 grade, dar rămânem cu atmosferă închisă și o să plouă, mai ales în orele serii. Vântul se menține activ, ploile continuă și după lăsarea nopții, iar minima ajunge pe la 7 grade.

La munte


Temperaturile cresc și în zonele de munte. Norii persistă și vor aduce precipitații mai consistente în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură. Vorbim despre ploi, lapoviță, poate și ninsoare la altitudini mari. Vântul mai are unele răbufniri, îndeosebi pe creste.

Prognoza meteo pe următoarele trei zile
 

București


Vineri
rămânem cu vremea caldă, însă norii persistă, mai vin ceva ploi și vântul se menține activ.

Sâmbătă va fi mult mai cald decât în mod normal. Se vor atinge 11 grade, dar nu scăpăm de înnorări și ploi, iar vântul mai are unele porniri.

Și duminică va fi neobișnuit de cald pentru această perioadă, dar vom avea încă o zi mohorâtă, cu ploi trecătoare și vânt activ. Maxima ajunge pe la 12 grade, iar în noaptea următoare vor fi 6...7 grade.

La munte


Vineri rămânem cu atmosferă închisă. Va cădea lapoviță și vor fi condiții de polei, iar la altitudini mari va ninge și se va depune un strat nou de zăpadă.

Sâmbătă, temperaturile se mențin ridicate, dar o să avem vreme destul de neplăcută. Se intensifică vântul, o să plouă, iar la peste 1400 de metri o să fie lapoviță.

Nici duminică nu scăpăm de precipitații, însă vremea rămâne caldă pentru acest moment al anului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO