Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cluj, primul județ care a depășit pragul de 4 cazuri de Covid-19 la mia de locuitori. Explicația lui Emil Boc

Your browser doesn't support HTML5 video.

Județul Cluj a înregistrat o incidență cumulată a cazurilor de Covid-19 de 4,09 la mia de locuitori, fiind primul județ din România care depășește acest prag.

Județele care au depășit pragul critic de 3 la mie sunt: București (3,81), Alba (3,72), Sălaj (3,43), Timiș (3,39), Harghita (3,22).

Incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile pentru fiecare județ poate fi consultată în tabelul de mai sus.

Miercuri, în România a fost înregistrat un nou record de cazuri noi de Covid-19, precum și de decese. Au fost confirmate 5.434 cazuri noi și 107 decese.

Explicația lui Emil Boc privind numărul mare de cazuri  

Numărul mare de cazuri confirmate în Cluj, precum și incidența cumulată, care e în continuă creștere, se datorează numărului mare de teste efectuate, a spus Emil Boc marți, în timpul primei ședințe ordinare a Consiliului Local, conform Actual de Cluj.

Edilul a menționat că în Cluj se fac aproximativ 2.800 de teste pe zi, comparativ cu alte județe de dimensiuni similare, precum Prahova sau Dolj, unde capacitatea de testare este sub 500.

Citește și
asistenta spital arad
O infirmieră din Bacău şi o asistentă din Arad au murit infectate cu COVID. Bilanțul cadrelor medicale decedate a ajuns la 33

De asemenea, Emil Boc le-a cerut cetățenilor săi să renunțe la petreceri, serbări ale zilelor de naștere și să limiteze cât mai mult contactul cu alte persoane.

„La cum arată acum lucrurile, nu sunt șanse de relaxare”, a spus Boc.

Miercuri, în Cluj au fost confirmate 356 cazuri noi de Covid-19.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult