Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cine este bărbatul care a murit după 40 de ore de muncă fără oprire. A deszăpezit drumul care ducea la casa unei gravide

Your browser doesn't support HTML5 video.

Iarna grea, care a lovit cu furie zona Moldovei, a luat fără milă vieți de oameni și de animale.

Un drumar, de 57 de ani din Botoșani, a murit de epuizare, potrivit colegilor, care spun că ar fi lucrat la deszăpezire 40 de ore, iar un vârstnic, surprins la drum de viscol, a sfarșit înghețat. Abia vineri, după două zile, familia a fost anunțată. În continuare, unele șosele sunt blocate.

Cine este bărbatul care a murit de epuizare

Dumitru Ichim avea 57 de ani, iar de 33 de ani lucra la Drumuri în Săveni, județul Botoșani. Din momentul în care s-a anunțat codul roșu de vreme rea, a muncit 40 de ore fără pauze prea lungi.

Era șofer pe un utilaj de deszăpezire și ar fi curățat inclusiv drumul care ducea la casa unei gravide. Femeia a născut asistată prin videocall. Dimineața, Dumitru Ichim s-a retras la bază, pentru că nu se simțea bine. Când l-au găsit colegii, nu mai sufla. Cei de Poliție și de Inspectoratul Teritorial de Muncă fac acum anchete.

Fratele bărbatului: „A lucrat în continuu 40 de ore. El mergea cu freza înainte să facă loc la ambulanță. Azi noapte a venit un pic la district să se odihnească, nu mai putea de oboseală. Am înțeles că nu a avut schimb să îi dea, nu a fost înlocuitor”.

Citește și
Replica RAR după ce un șofer a întrebat dacă anvelopele de iarnă sunt obligatorii și pentru BMW-uri
Drumuri acoperite de zăpadă în mai multe județe. Ce amenzi riscă șoferii care circulă fără cauciucuri de iarnă

Ivanache Ilie, prietenul victimei: „Pe buldo, și ziua și noaptea. Omul și-a dat silința, era extraordinar de săritor, la orice. Să muncești până la ultima suflare...”.

Nicolae Popovici, purtător de cuvânt al DRDP Iași: „Ne exprimăm regretul pentru un om extraordinar, care a muncit și ajutat conducătorii auto, populația”.

Tot în Botoșani, un bărbat de 73 de ani a fost găsit înghețat într-o curte. Omul și-a abandonat mașina în nămeți și a căutat adăpost.

Chiar dacă viscolul s-a potolit, sunt troiene pe multe drumuri din Moldova. În județul Botoșani, pe un drum județean, încă se lucrează, iar zăpada depășește trei metri.

Pe o astfel de vreme, 16 pacienți au avut nevoie de dializă, iar trei microbuze, care transportau 15 ucraineni între care și patru copii, au rămas în zăpadă.

Și animalele au avut de suferit

În Iaşi, un jandarm aflat în misiune a zărit un cățeluș înfrigurat și l-a luat cu el în mașină, iar o căţeluşă a ajuns cu tot cu pui la o femeie. Troienele au acoperit inclusiv un adăpost din Suceava.

Roxana Ciornei, președintele Asociației Casa lui Patrocle: „Au venit cinci oameni care ne-au scos efectiv de sub zăpadă. S-au dărâmat plasele. Zăpada cât țarcurile a fost”.

În satele lovite de furtuna de zăpadă, mulți nu au putut să iasă din curte în ultimele două zile.

Localnic: „Două zile am stat așa, închisă”.

Localnic: „Blocat peste tot. Pâine nu-i pe la magazine”. De furcă au avut și șoferii de TIR, care nu au putut să înainteze și au stat în coloană câte 20 de ore. În Fălticeni, pe DN2, coada s-a întins printre blocuri, iar pe E85, lângă Roman, polițiștii le-au împărțit ceai cald celor epuizați.

Autori: Elena Bejinaru, Iulia Ciuhu, Daniel Moldovan, Cătălina Vieru

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult