Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Chiar Poliția ar fi fost păgubită de brokerul reținut. Pe listă mai sunt ministere, direcții ale armatei, autorități publice

Your browser doesn't support HTML5 video.

Unul dintre cei mai puternici brokeri de asigurări din România a fost reținut joi seară de polițiști, pentru o presupusă fraudă de proporții cu polițe RCA. Anchetatorii susțin că individul ar fi reușit astfel să obțină ilegal sute de mii de lei.

Bărbatul în vârstă de 55 de ani reținut de polițiști și procurorii Sectorului 1 conduce una din cele mai mari societăți de brokeraj. o companie înființată în anul 2002, cu o vechime de peste 20 de ani pe piață și care ar fi intermediat polițe de asigurare pentru aproximativ 70.000 de persoane.

Însă, între acești clienți, regăsim entități ale statului român: ministere, direcții ale armatei, autorități publice locale și regionale. De altfel, printre clienți se numără și inspectorate de poliție, iar procurorii Sectorului 1 au indicii să creadă că în una din situații vorbim de asigurarea a peste 100 de mașini de poliție. Iar în urma acestor polițe încheiate, brokerul ar fi băgat în buzunar o parte din bani.

Schema era una destul de simplă. Bărbatul introducea în sistemul companiei de asigurări date false, astfel încât valoarea poliței să scadă, iar diferența plătită de client să rămână în buzunarul său. Până acum, prejudiciul calculat ar fi în jur de 700.000 lei. Adus din centrul de rețineri, bărbatul a declarat vineri că nu este nimic adevărat. Suspectul a fost condus în fața unui procuror care va decide dacă îl trimite în arest preventiv pentru 30 de zile. Totodată, urmează să fie verificate și alte polițe încheiate de această companie, întrucât totul a ieșit la iveală abia după ce una din companiile de asigurări, o companie extrem de mare, a observat diferențele, valoarea poliței pe care clientul o avea în acte și valoarea poliței care era înscrisă în documentele sale de acest intermediar.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult