Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cheltuielile zilnice devin o povară pentru români. Unii salariați sar peste mese pentru a economisi bani

Your browser doesn't support HTML5 video.

Viața a devenit atât de scumpă pentru români, încât unii preferă să sară peste o masă, ori să nu-și încălzească locuințele ca să cheltuiască mai puțin.  

Acestea sunt rezultatele unui sondaj realizat în 10 țări, printre care și România.

Cheltuielile zilnice devin o povară pentru tot mai mulți oameni care preferă să renunțe la anumite nevoi de bază. Faptul că au un loc de muncă nu le garantează și că au ce să pună pe masă.

13% dintre românii care au răspuns unui sondaj Ipsos, de pildă, spun că au avut zile în ultimele șase luni în care nu au mâncat trei mese pe zi și au preferat să sară peste una dintre mese, chiar dacă le era foame.

Îngrijorător este și că unii dintre români au renunțat inclusiv să meargă la medic din cauza costurilor, chiar dacă erau bolnavi și ar fi avut nevoie de îngrijiri.

Citește și
neti sandu, horoscop
Horoscop 23 august, cu Neti Sandu. Nativii care vor avea o zi încărcată și tensionată. Apar cheltuieli neprevăzute

Totodată, 22% dintre cei chestionați spun că s-au împrumutat de la rude și prieteni ca să mai acopere din cheltuielile zilnice.

Sondajul este realizat de institutul Ipsos în 10 țări, printre care și România. Cei mai afectați de sărăcie s-au declarat grecii, însă și francezii se descurcă greu. 62% dintre europeni au spus că și-au restrâns deja călătoriile, iar 46% au renunțat să își mai încălzească locuința, chiar dacă le e frig.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult