Modifica setarile cookie
Toate categoriile

45.000 de oameni au ajuns pe litoralul Mării Negre. Cât costă să rezervi un șezlong

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vacanța de vară ia avânt pe litoral. Sunt deja 45.000 de oameni în staţiunile de la Marea Neagră. Hotelurile sunt pline, la restaurante abia dacă mai găseşti o masă la ora prânzului, iar pe plajă șezlongurile sunt tot mai rare.

Așadar, dacă vă pregătiți să mergeți, nu ar strica să vă faceți rezervări online.

”Am nevoie de o muzică bună, un soare fără nori cum este azi și un cocktail, în rest nu am nevoie de nimic”.

Iar sâmbătă, toate ingredientele unei zile perfecte au fost la îndemână: soarele a strălucit, muzica a fost peste tot, iar barurile de pe plajă i-au tentat pe turişti cu tot felul de băuturi răcoritoare. Ca sa nu mai spunem de mare.

Bărbat: ”E foarte bună, trebuie să încercați, este foarte caldă și curată”.

Citește și
Decizie controversată pe litoral. Hotelierii nu mai sunt dispuși să închirieze o cameră doar pentru două nopți
Decizie controversată pe litoral. Hotelierii nu mai sunt dispuși să închirieze o cameră doar pentru două nopți

Citește și: Cine este viitoarea soție a lui George Simion. Liderul AUR a invitat toți românii la nunta sa

Fată: ”E fresh, nu e foarte caldă, dar nici atât de rece ca în UK”.

Rezervarea unui șezlong costă 60 de lei pe zi

Fată: ”M-am hotărât să mă relaxez pe plajă pentru că e momentul de așa natură, e cald, e frumos. Ne relaxăm cu o carte bună”.

În centrul stațiunii Mamaia, abia dacă te poți strecura printre șezlonguri. Nu sunt uşor de găsit.

Adrian Grecu, administrator beach bar și plajă: ”Dacă vin mai târziu de ora 12 ar trebui să își facă rezervare. Cei ce vin dimineață vor găsi. Putem să și rezervăm în avans sezlonguri, este 60 de lei pe zi”.

Și în nordul stațiunii Mamaia, pentru o masă într-un restaurant sau un șezlong pe o plajă exclusivistă, aveți nevoie de rezervare.

Citește și: VIDEO Patriarhul Kirill a căzut în timp ce sfințea o biserică. Momentul a fost filmat

Irina Lazăr, administrator plajă: ”Dacă vrea din timp o anumită umbrelă mai aproape de apă, mai aproape de bar, trebuie să se organizeze, să intre online și să își rezerve”.

”- Ce mi-ai pus aici? - Am făcut un cocktail pe bază de zmeură, mentă, gin fresh de lămâie. - E foarte răcoros”.

De la barurile de pe plajă, marea de oameni se revarsă în restaurante. Maria a pregătit până la prânz câteva sute de platouri cu fructe și brânză.

”Marea majoritate nu mai preferă bucătăria mediteraneeană”

”- Sunt 6 feluri de brânzeturi de cea mai bună calitate, aveți parmezan, brânză cu mucegai, brie, sper să vă placă. - Deja mi s-a făcut foame!”.

”Bun, foarte gustos”.

Într-un alt restaurant, Salih, un bucătar turc, gătește la foc automat preparate orientale.

”Mușchi de vită la cuptor, legume...wooow, orez, cartof, foarte bun, clienții place, daaa... toate acestea sunt preferatele turiștilor români”.

”Marea majoritate nu mai preferă bucătăria mediteraneană, preferă mai mult bucătăria orientală. La meniu am adăugat cotlete de berbecuț, tibon, adana și multe deserturi”.

Hotelierii spun că acesta este cel mai aglomerat weekend din acest început de sezon estival.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult