Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cei vaccinaţi în Galați au primit bilete scrise de mână, pentru că platforma nu funcționa

Your browser doesn't support HTML5 video.

În centrele din țară a început efectiv cea de-a doua etapă a vaccinării. Asta pentru că, peste weekend, au mai fost imunizați vârstnicii din cămine.

 

Nu au lipsit problemele - în Galați, de exemplu, oamenilor nu s-a putut elibera o dovadă corespunzătoare, așa că au primit bilețele scrise de mână.

Din cele 22 de centre din județul Galați, doar cinci sunt deschise la această oră. Niciunul la sate.

Liliana Iordăchescu, DSP Galați: "Centrul Național de Coordonare a Activității de Vaccinare împotriva Covid-19 a hotărât ca la nivelul județului Galați să funcționeze doar 5 centre, 4 la Galați și unul la Tecuci, datorită faptului că în țară au intrat puține doze de vaccin. Mai există doze, dar ele sunt necesare pentru rapel, pentru cei care au fost vaccinați în prima etapă".

Ritmul este de cinci pacienți imunizați pe oră.

Citește și
vaccin sua
SUA: Anthony Fauci spune că este posibil să fie vaccinaţi 100 de milioane de oameni anti-Covid în 100 de zile

Din cele 12 cabine de vaccinare disponibile aici, la unul din cele mai mari centre de vaccinare din Galați, la Sala Sporturilor, doar într-una singură este făcut propriu-zis vaccinul, toate celelalte sunt goale, la aceasta oră.

Femeie: "Fac parte din categoria cu boli cronice și de-aia am considerat că e mai bine să mă vaccinez. Am hipertensiune și, da, mi-e frică".

Dimineața, oamenii nu au putut primi decât un bilețel scris de mână pe post de dovadă de vaccinare.

Dr. Iuliana Grigoraș, medic centru de vaccinare: "Deocamdată nu suntem conectați la platformă, să le putem elibera acea dovadă electronică. Sperăm să se rezolve, să le dăm acea dovadă electronică la fiecare. Până atunci, le dăm o dovadă de mână, scrisă de noi".

În Timișoara, oamenii au mers încă de la primele ore ale dimineții la centrul amenajat în Spitalul Căi Ferate.

”- De ce ați ales să vă vaccinați? - Ca să scap de o eventuală boală de covid. - Aveți încredere că acest vaccin o să ne ajute? - Da, după cum spun și medicii. - Cum ați reușit să vă programați? - Prin băiatul meu, prin email. - A reușit el să vă programeze? - Da, da”.

”- Nu ați avut emoții? - Nu, deloc. Consider că fac ceea ce trebuie pentru mine, pentru familia mea".

 

Programări la capacitate maximă

 

"Păi, mă ajută, că de exemplu dacă vreau să plec undeva să o am la mine, să pot să dovedesc că m-am vaccinat și să pot să ies din țară. Consider că este necesar".

Nici aici nu prea mai sunt locuri.

Adela Filipescu, purtător de cuvânt Spitalul CF Timișoara: "Programările sunt la capacitate maximă toată săptămâna, avem o capacitate de 180 de locuri pe zi, 7 zile din 7, deci inclusiv sâmbete și duminici. Avem personalul suficient pentru vaccinarea efectivă, dar și în camera de monitorizare”.

Luni a ajuns o noua tranșă de peste 7.000 de doze de vaccin în Timișoara. În acest moment, în depozite sunt disponibile 16.700.

Oana Coman, Spitalul Militar ”Victor Popescu” Timișoara: "Am recepționat două softboxuri, însumând în total 7.020 de doze de vaccin. Vor fi distribuite ca și până acum la cererea DSP-urilor în județele Arad, Timiș, Hunedoara și Caraș Severin".

În Alba Iulia, peste 3.600 de oameni s-au programat până acum. Unul dintre centre a fost amenajat în sala de sport a universității, cu patru fluxuri de vaccinare. Aici locurile sunt ocupate până pe 23 ianuarie.

Alexandru Sinea, director DSP Alba: ”Pentru prima zi de vaccinare s-au înscris 240 de persoane, reprezentând capacitatea maximă, iar tot restul săptămânii programările sunt epuizate”.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult