Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce spune Primăria Sectorului 6 după ce o femeie a fost ucisă de câini maidanezi în zona Lacului Morii

Poliţia Locală Sector 6 nu a primit sesizări privind existenţa câinilor maidanezi în zona unde o femeie a murit, sâmbătă, după ce fost muşcată de aceştia, potrivit autorităţii locale.

Singura instituţie abilitată să monitorizeze şi să strângă câinii maidanezi din Bucureşti este Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), aflată în subordinea Primăriei Capitalei, precizează Primăria Sectorului 6.

Reprezentanţii Primăriei au precizat că Poliţia Locală sprijină ASPA şi au acţiuni săptămânale împreună. Anul trecut echipele au fost însoţite de poliţiştii locali în zona Giuleşti Sârbi, în cadrul campaniei de conştientizare a sterilizării animalelor.

Aproape zilnic poliţiştii locali solicită intervenţia celor de la ASPA pentru a captura câinii fără stăpân, în special din zone aflate la graniţa cu comunele limitrofe, conform Agerpres.

Anul trecut, au fost trimise 53 de notificări, iar de la începutul lui 2023 - alte 36.

Femeia ucisă sâmbătă de câini a fost găsită de poliţişti pe câmp, la 270 de metri distanţă de cea mai apropiată locuinţă şi la 300 de metri distanţă de cel mai apropiat punct de digul Lacul Morii - zona neamenajată, aflată la graniţa cu comuna Chiajna.

Terenul a aparţinut CAP, iar împroprietăririle au fost făcute de autorităţile din Chiajna. În prezent, se află în posesia a trei persoane, arată autoritatea locală.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult