Modifica setarile cookie
Toate categoriile

La cât timp a murit fetița de 4 ani din Timiș după ce a căzut din pat. A întins mâna să ia un pahar cu apă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sfârşitul brusc al unei fetițe de doar 4 ani i-a convins pe poliţiştii din Timiş să deschidă două dosare penale pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.

Fetiţa era în grija unei asistente maternale în vârstă de 71 de ani şi a murit la câteva ore după ce a căzut din pat.

Anchetatorii vor să vadă dacă este cineva vinovat pentru această tragedie, mai ales că la necropsie s-au găsit vânătăi pe corpul copilei.

Potrivit poliţiştilor, în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 1 noaptea, copila, care dormea singură în cameră, s-a întins spre un pahar de apă, aşezat pe noptieră.

A căzut însă din pat, iar la cap i-a apărut un cucui de dimensiuni mari. Asistenta maternală i-a auzit plânsetele şi a venit la ea, însă nu a sunat la 112.

Citește și
Crima
O copilă de patru ani a murit după ce ar fi căzut din pat. Legiștii au făcut apoi o descoperire înfiorătoare

Dimineaţă, după micul dejun, fetiţa s-a plâns că îi este rău şi a început să vomite. Abia atunci a fost chemată ambulanţa, însă medicii nu au putut să o salveze pe micuţa care a murit acasă, la aproximativ 8 ore după căzătură.

Pe trupul micuței sunt însă și alte leziuni mai vechi, poliția face cercetări

Aurora Voicilă, Poliția Timiș: ”Decesul survenind în urma hematomului provocat ca urmare a căzăturii, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”.

Smaranda Marcu, purtător de cuvânt DGASPC Timiș: „Ne-a sunat asistentul maternal să ne zică că fata s-a aplecat după un pahar cu apă, a căzut. S-a simțit rău a doua zi”.

Însă legiştii au observat pe trupul micuţei câteva echimoze, aşa că se fac cercetări şi pentru rele tratamente aplicate minorului.

Vecin: „Nu știu cum s-a întâmplat. Trebuia să anunțe, ea și-a luat o răspundere, a semnat o răspundere. Am vorbit cu cineva și am zis că ce minte a avut la vârsta ei să ia copil așa mic. Ce i-a mai trebuit ei ăia trei, mici”.

Maltrataţi de părinţii biologici, fetiţa de 4 ani şi cei doi fraţi ai ei erau din această vară în grija asistentei maternale din localitatea Maşloc, o femeie în vârstă de 71 de ani.

Femeia ia copii în plasament de când avea 54 de ani și nu a avut niciodată probleme

Smaranda Marcu, purtător de cuvânt DGASPC Timiș: „Din punct de vedere legal, o persoană poate fi asistent maternal și după pensionare, cu mențiunea că trebuie evaluat din 3 în 3 ani”.

De altfel, femeia ia copii în plasament din 2006, când avea 54 de ani. Cei care o cunosc spun că nu a avut niciodată probleme.

Vecină: „A mai avut trei copii luați”.

Reporter: Îi supraveghea tot timpul?

Vecină: „Da, tot timpul, și la gradiniță. Dacă mergea până la magazin, suna, are doi băieți, un băiat mai mare, niciodată nu i-a lăsat singuri”.

Dosarele penale deschise de anchetatori vizează momentan fapta, şi nu o persoană anume. Cei doi fraţi ai fetiţei care s-a prăpădit au fost luaţi în grija Direcţiei pentru Protecţia Copilului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult