Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce simbolizează darul premierului Dăncilă pentru Papa Francisc

Your browser doesn't support HTML5 video.

Seminţe româneşti - daruri la Vatican! Deja vestitele soiuri de legume oferite de premierul României, Papei Francisc, au plecat de la staţiunea de cercetare din Buzău.

 

Şi transmit şi un mesaj potrivit, susţine unul dintre cercetătorii de acolo, care este şi preot.

"Printre seminţele trimise la Vatican au fost şi acestea de kiwano. Vorbim de o plantă legumicolă care a fost aclimatizată recent la Staţiunea legumiciolă Buzău la care am obţinut 8 soiuri şi produce aceste fructe care sunt frumos decorative dar sunt foarte bune, sunt comestibile."

De aici au plecat vestitele seminţe de castravete amar şi castravete cu țepi, ardei iute lung, roşii şi ceapă de Buzău, leuştean şi busuioc - care au ajuns tocmai la Vatican, unde premierul României, Viorica Dancila, i le-a dăruit Papei Francisc. 

Gestul este unul plin de semnificaţii, susţine cercetătorul şi preotul de la staţiunea legumiciola din Buzău.

Citește și
Papa Francisc, Viorica Dancila
Viorica Dăncilă: Papa Francisc va veni în România la începutul lui 2019. Reacția Bisericii Catolice

Costel Vanatoru, cercetător SCDL Buzău: "Cine s-a gândit să trimită aceste seminţe a gândit foarte bine pentru că, prin aceste seminţe, prin aceste daruri nu a dat numai materie ci a dat şi mesajul cuvântului lui Dumnezeu, al credinţei noastre strămoşeşti."

Pentru fiecare soi de seminţe există un certificat de omologare şi brevetare, dar şi unul fito-sanitar din care să reiasă starea de sănătate a seminţelor.

Maria Matei, angajata staţiunii: "Noi am trimis seminţe de la staţiune la Guvern care Guvern le-a înaintat la Papa de la Roma şi arătăm valoarea staţiunii noastre."

Neagă Bardaş, angajata staţiunii: "Ne mândrim cu ce am produs toată primăvară şi toată vara şi am muncit cu spor şi cu drag."

La Buzău au fost aclimatizate şi omologate mii de soiuri autohtone şi urmează să fie înfiinţată şi o bancă de gene pentru legume, plante aromatice şi plante medicinale.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult