Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce se întâmplă cu mașinile de lux, ceasurile și banii lui Andrew Tate

Andrew Tate va rămâne fără acces la bunurile sale confiscate de autoritățile române în cadrul procesului pentru trafic de persoane, potrivit declarațiilor avocatului său, ca urmare a unei decizii judecătorești, conform informațiilor furnizate de Reuters.  

Tate, care a câștigat milioane de fani promovând un stil de viață ultramasculin, a fost pus sub acuzare în iunie, împreună cu fratele său Tristan și două românce, pentru trafic de persoane, viol și formarea unei bande criminale pentru a exploata sexual femei.

Aceștia neagă toate acuzațiile. Nu este încă clar când va începe procesul lor.

De la punerea sub acuzare, dosarul se află la camera preliminară a Tribunalului București, care trebuie să inspecteze dosarele pentru a se asigura de legalitatea lor. Procedura ar trebui să dureze aproximativ două luni, însă instanțele românești sunt blocate.

La începutul acestei luni, o instanță română a aprobat o cerere din partea Marii Britanii de extrădare a fraților Tate pentru acuzații de agresiune sexuală din perioada 2012-15, dar numai după finalizarea procedurilor judiciare din România.

Citește și
tate
Frații Tate ar fi plănuit să fugă din România. Declarațiile celor patru femei care ar fi fost abuzate sexual

În ianuarie 2023, autoritățile române au confiscat bunuri și bani în valoare de 18 milioane de lei (3,9 milioane de dolari) în cadrul anchetei penale privind frații Tate, inclusiv bani cash, ceasuri de firmă și mașini de lux.

De asemenea, au confiscat unele proprietăți și criptomonede. Frații Tate au cerut în repetate rânduri instanțelor să ridice sechestrul.

În ianuarie, Curtea de Apel București a acceptat cererea lor și a dispus ca sechestrul să fie reanalizat. Vineri, instanța de la București a decis că bunurile sechestrate ar trebui să rămână în posesia forțelor de ordine din România, potrivit reprezentantului lui Andrew Tate.

Tate va face apel la această decizie, a declarat reprezentantul său.

Frații Tate, care au dublă cetățenie americană și britanică, au fost ținuți în custodia poliției în timpul anchetei penale de la sfârșitul lunii decembrie 2022 până în aprilie 2023, pentru a-i împiedica să fugă din țară sau să falsifice probe.

Ei au fost apoi în arest la domiciliu până în august, când instanțele i-au plasat sub control judiciar, o măsură preventivă mai ușoară care le permite să se deplaseze liber, dar să nu părăsească țara.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult