Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce scrie presa internațională despre tragedia de la Piatra Neamț: "Cel mai puternic incendiu de la Colectiv"

Tragedia de la Piatra Neamț, unde au murti 10 persoane într-un incendiu pe secția ATI a spitalului județean, a fost relatată și de presa internațională.

Sky News: „Zece persoane au murit după ce un incendiu a izbucnit pe secția de terapie intensivă a unui spital din România care trata pacienși cu coronavirus. Alte șapte persoane sunt în stare critică în urma incendiului de la spitalul din Piatra Neamț.

Repubblica: Numărul victimelor provocate de un incendiu izbuncit la spitalul public din județul Neamț, din nord-estul României, este de zece morți și șapte răniți. Incendiul a izbucnit pe secția de terapie intensivă a spitalului, iar victimele sunt toate persoane cu Covid-19. Toți erau intubați.

BBC scrie și despre medicul erou, care și-a riscat viația încercând să scoată pacienții din incendiu și acum este în stare gravă: „Medicul rănit, care ar fi suferit arsuri pe cea mai mare parte a corpului, a fost transferat la București cu un avion”.

Deutsche Welle scrie despre „cel puternic incendiu după 2015, când focul de la un club din București a ucis 65 de persoane.”

Citește și
eugen iancu colectiv
Eugen Iancu, tatăl unui tânăr mort în Colectiv: Au trecut 5 ani şi povestea se repetă

Americanii de la ABC News scriu că „un incendiu la un spital care trata pacienți cu COVID-19 din nord-estul României a ucis 10 persoane sâmbătă și a rănit alte 10 persoane, dintre care șapte dintre ele au fost critice, au declarat oficialii. Procurorii au deschis rapid o anchetă penală.”

„România: Zece morți într-un incendiul la un spital Covid-19”, tritrează și Eurosport.

Le Monde, care citează AFP, arată că e cel mai grav incendiu după tragedia din octombrie 2015 din clubul Colectiv.

”Un incendiu ucide zece persoane într-un spital COVID românesc”, transmite Reuters.

Site-ul Al Jazeera scrie despre incendiu, comentând: ”Ţara cu 19 milioane de locuitori este una dintre cele mai sărace din Uniunea Europeană. Sistemul său sanitar precar suferă din cauza numărului insuficient de medici, în special în oraşele mici”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult