Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, e în siguranță după cutremurul din Neamț

Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranţă după seism, în condiţiile în care nu s-au constatat pagube la instalaţii, echipamente sau construcţii aferente, în urma verificărilor efectuate, a anunţat joi Hidroelectrica.  

"În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova, judeţul Neamţ, s-a produs un cutremur cu intensitatea de 3,2 ml, înregistrat la orele 8:36 de către instalaţia de monitorizare seismică din Barajul Izvorul Muntelui, obiectiv aparţinând Hidroelectrica. În urma verificărilor efectuate de către personalul responsabil cu urmărirea comportării construcţiilor împreună cu personalul de exploatare, nu s-au constatat pagube la instalaţiile, echipamentele sau construcţiile aferente barajului", se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, personalul de specialitate al Hidroelectrica desfăşoară activităţi de urmărire, măsurare şi interpretare a datelor, nefiind constatate abateri şi modificări peste limitele normale.

"Precizăm că instalaţia de măsurare a seismelor proprie Hidroelectrica face parte din reţeaua naţională în administrarea INFP, contribuind astfel la creşterea preciziei de înregistrare a cutremurelor", precizează sursa citată.

Barajul Izvorul Muntelui este unul dintre cele mai mari din Europa

Barajul Izvorul Muntelui are o înălţime de 127 de metri, o lungime de 435 de metri şi o lăţime maximă la bază de 119 de metri, fiind cel mai mare baraj de greutate de pe râurile interioare ale României şi al treilea dintre cele mai înalte baraje din ţară.

Citește și
cutremur romania
Două cutremure neobișnuite s-au produs, joi dimineață, în România. Ce magnitudine au avut și în ce zonă au fost resimțite

De asemenea, este al nouălea baraj de greutate ca înălţime din Europa. În anul finalizării sale, respectiv 1961, era al patrulea baraj de greutate ca înălţime din Europa.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România şi furnizează servicii tehnologice esenţiale pentru Sistemul Energetic Naţional.

Compania, esenţială pentru un sector strategic, cu implicaţii în siguranţa naţională, operează 187 centrale cu o capacitate hidroenergetică de 6,3 GW şi - în plus, deţine un parc eolian la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW. De asemenea, compania deţine o cotă de 13,09% din piaţa de furnizare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult