Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce pedepse au primit doi bărbați care au înscenat o răpire și au cerut bani mamei unuia dintre ei

Your browser doesn't support HTML5 video.

Curtea de Apel București a tranșat definitiv un caz mai puțin obișnuit de șantaj. Un bărbat din Teleorman, care încerca să facă rost de bani de la propria mamă, și-a înscenat răpirea, ajutat de un complice.

Acesta din urmă a livrat și dovezile care au înspăimântat-o pe femeie.

Judecătorii nu au gustat câtuși de puțin această glumă petrecută pe 7 ianuarie, atunci când i-a căzut victimă unei presupuse răpiri chiar mama uneia dintre persoanele implicate.

Este vorba despre un bărbat de 35 de ani din Teleorman care locuia cu chirie în Capitală și care împrumutase de la proprietarul locuinței o sumă de bani sub pretextul că i-a murit tatăl și are nevoie de bani pentru înmormântare. Doar că individul ar fi jucat banii la păcănele și a băuat. Așa a ajuns să nu-i mai poată înapoia.

I-a venit, însă, ideea să-și însceneze răpirea împreună cu un complice. S-a legat de mâini și de picioare2, amicul său i-a pus un căluș la gură și a filmat întreaga scenă pe care a trimis-o apoi pe telefonul mobil mamei care tocmai luase pensia și se îndrepta spre Capitală cu un autobuz.

Complicele chiar a sunat-o pe femeie și i-a spus că dacă nu îi va da 1.500 de euro, fiul său va avea probleme, practic își riscă viața.

Doar că femeia s-a dus glonț la poliție și a anunțat presupusa răpire. Între timp, presupusa victimă a sunat la rândul său la 112, anunțând că a scăpat. Polițiștii și forțele speciale care intraseră pe fir au demarat o anchetă, mai ales că aveau impresia că au de-a face cu un caz real și că o viață este cu adevărat în pericol.

Până la urmă cei doi au fost dați în vileag, iar instanțele de judecată i-au pedepsit pe măsură.

Cel care a simulat că a fost răpit a primit un an și jumătate de închisoare cu suspendare și va trebui să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunității. Celălalt individ, complicele, cel care a și dat telefonul și a cerut bani, a primit doi ani de închisoare cu executare. A încercat la un moment dat să obțină o decizie mai blândă la Curtea de Apel, dar, până la urmă, și-a dat seama că este o cauză pierdută, așa că a renunțat la calea de atac.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult