Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce mașini vor fi ridicate pe străzile din București. Nota de plată ajunge până la 800 lei

Your browser doesn't support HTML5 video.

Dacă sunteţi şoferi în Bucureşti sau aveţi drum prin Capitală, aveţi grijă unde lăsaţi maşina. De luni sunt ridicate cele parcate ilegal.

Poliţia locală promite însă că vor fi luate doar cele care încurcă traficul şi mijloacele de transport în comun sau blochează diverse instituţii. Până acum, au fost ridicate 7 maşini, iar nota de plată pentru fiecare proprietar trece de 800 de lei.

Lăsată pe o trecere de pietoni, chiar lângă o parcare cu plată, în centrul Capitalei, o maşină a fost printre primele ridicate. Astfel de maşini sunt în vizorul poliţiştilor locali, parcate pe trecerile pentru pietoni, aşa cum este aceasta, pe locurile destinate persoanelor cu dizabilităţi, în staţiile mijloacelor de transport în comun sau maşini care pur şi simplu încurcă traficul.

Daniel Rășică, Poliția Locală: „Taxăm încălcarea flagrantă a normelor de convieţuire socială. Mă refer la cazuri foarte clare de blocarea în unităţile medicale de primiri urgenţe. Numai dimineaţă am avut câteva cazuri la Spitalul Floreasca, la cazurile în care se blochează fluența traficului transportului de persoane, la reţeaua de tramvaie. Să fie foarte clar pentru cetăţenii municipiului Bucureşti, că nu avem un plan de ridicări.”

 

Citește și
ridicare masini
Un șofer a ajuns la mașina sa chiar în timp ce îi era ridicată. Ce reacție a avut

Şoferii care ajung la maşină înainte de a fi ridicată pe platforma vor fi doar amendaţi. Este cazul acestui bărbat care a parcat tot pe trecere, iar maşina îngreuna şi circulaţia troleibuzelor.

„Am stat 10 minute aici, să cumpăr ceva, doar nu am stat trei ore.”

Cum însă în locul respectiv nu ai voie nici să opreşti nici să staţionezi, nu contează câte minute blochezi traficul. Aşadar, dacă nu vă mai găsiţi maşina, trebuie să întrebaţi poliţia unde a fost dusă.

Sunt două depozite, la marginea oraşului. Unul în Sectorul 6, pe Bulevardul Timişoara, iar celălalt în Berceni, pe Bulevardul Metalurgiei.

Ca să vă luaţi maşina înapoi trebuie să achitaţi un tarif de ridicare, adică 200 de lei pentru o maşină obişnuită, unul de transport până la depozit, de 150 de lei şi o taxă de depozitare de 150 de lei pe zi. Cu tot cu amendă, o parcare ilegală vă poate costa peste 800 de lei.

Măsura adoptată de Primăria Capitale a fost contestată de Avocatul Poporului, care a cerut săptămâna trecută Prefecturii Bucureşti să o atace în contencios Administrativ, pe motiv că doar Poliţia rutieră poate ridica maşini, nu şi cea locală. Pe de altă parte, Poliţia Locală spune că legea permite acest lucru, după modificarea unui articol, în 2016.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult