Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce ar fi provocat poluarea uriașă din Capitală. Peste 100 de controale ale Gărzii de Mediu

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ample controale au avut loc marți dimineaţă în Bucureşti, Giurgiu şi Ilfov, după episodul de poluare de duminică noaptea. 

Atunci, senzorii Ministerului Mediului care monitorizează calitatea aerului, au arătat valori şi de 10 ori mai mari decât limita admisă.

Zeci de operatori economici care deţin instalaţii de ardere sunt verificaţi de comisarii Gărzii Naţionale de Mediu, iar poliţiştii verifică şi ei activitatea de la gropile de gunoi aflate la periferia Bucureştiului.

Poliția Locală face cercetări ample la periferia Capitalei pentru a identifica posibile zone în care au avut loc arderi necontrolate.

În același timp, sunt 118 controale efectuate de comisarii Gărzii de Mediu în Ilfov, dar şi în Bucureşti, la operatori economici care deţin instalaţii de ardere. Nu vorbim numai de gropile de gunoi, ci şi despre brutării, CET-uri şi chiar spitale.

Citește și
poluare
Ce putem face când nivelul de poluare în oraș este foarte mare. Sfatul medicilor

În paralel au loc 9 percheziţii organizate de Poliţia Capitalei în judeţele Giurgiu și Ilfov, dar şi în Capitală. Sunt vizate 2 societăţi comerciale, dar şi mai multe persoane fizice, care ar fi colectat, transportat, deversat şi îngropat deşeurile în locuri neautoiroizate. Una dintre aceste percheziții are loc în Adunaţii Copăceni, din Giurgiu.

Deocamdată nu au fost făcute publice rezultatele acestor controale, deci nu putem vorbi despre o persoană sau o societate vinovată.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult