Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cauza focarului de Covid-19 din abatorul din Germania. Care sunt condițiile de muncă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Milioane de oameni se văd nevoiţi să facă un pas înapoi în fața relaxării, în contextul pandemiei.

În Germania, două districte au impus carantină din cauza îmbolnăvirilor de la cel mai mare abator din țară.

1.000 dintre cei cu COVID-19 de aici sunt români. Și Bulgaria a prelungit starea de urgen din cauza înmulțirii îmbolnăvirilor.

În Statele Unite, cele mai populate state - Florida, California și Texas - au depășit iar propriile recorduri la numărul de cazuri noi de la o zi la alta.

Un sfert dintre angajații români ai abatorului din Germania, infectați cu Covid-19  

Un sfert dintre angajații români ai abatorului au fost confirmați deja cu Covid 19. Din cauza focarului masiv, în tot districtul Ghiutersloh au fost impuse restricții.

Masurile au fost instituite deocamdată pentru o săptămâna, timp în care autoritătile vor să verifice dacă virusul se răspândește în comunitate.

Prof. Martin Exner, Institutul de Igienă și Sănătate Publică: „Se discută varianta așa-numitei testări secvențiale, adică să testam angajații la fiecare două săptămâni. Însă, pentru asta ar fi nevoie de proceduri mai ieftine, pentru că nici macar o societate bogată precum cea germană nu-și permite atâtea teste, fiecare costând peste 50 de euro.”

Industria cărnii este în mod special susceptibilă la răspândirea coronavirusului din cauza condițiilor de lucru: muncă fizică intensă, în interior rece și în imediata apropiere a altor muncitori.

Prof. Martin Exner, Institutul de Igienă și Sănătate Publică: „În sala de tranșare, aerul este recirculat în mod repetat. Iar aerul recirculat păstrează aerosolii în mișcare. Acesta este unul dintre factorii de risc de care nu s-a ținut seama până acum. Acesta e principalul mesaj pe care îl am de transmis.”

Dintre cei 17 angajați romani care au fugit din izolare săptămână trecută, cel puțin 13 au fost depistați la intrarea în România, fiind siliți să intre în carantină. În schimb, mai mulți colegi de-ai lor bulgari au reușit să revină la casele lor.

Guvernul bulgar a prelungit starea de urgență până la 15 iulie  

Pe de altă parte, guvernul bulgar a extins starea de urgență până pe 15 iulie, tocmai din cauza înmulțirii îmbolnăvirilor.

Numai joi au fost raportate 130 de noi infectări. În ultimele 2 săptămâni, numărul zilnic de cazuri s-a multiplicat cu 3.

Boiko Borisov, Prim-ministrul Bulgariei: „O groază de doctori și savanți au declarat că-și rup diplomele în fața mea dacă virusul asta nu trece ca orice gripă obișnuită. Nu doar că n-a trecut, dar ne-a luat ostatici pe toți!”

Dar același Boriko Borisov tocmai a fost amendat cu 150 de euro după ce a vizitat mănăstirea Rila fară să poarte mască.

Numărul deceselor în SUA ar putea atinge pragul de 179.000 până la 1 octombrie  

Cele mai recente estimări de la Universitatea Washington arată că numărul americanilor răpuşi de Covid 19 ar putea depăşi 179.000, până la 1 octombrie.

Potrivit experţilor, purtarea universală a măştii ar putea reduce numărul deceselor cu aproximativ 33.000.

Cele mai populate state americane sunt şi cele mai afectate de noile cazuri. California a raportat peste 7.000 de cazuri într-o singură zi, iar guvernatorul le-a cerut localnicilor să fie din nou cu grijă, ca la începutul pandemiei.

În Florida, guvernatorul Ron DeSantis a refuzat încă o dată să facă măştile obligatorii în public, în ciuda faptului că le-a recomandat departamentul de sănătate publică.

O situaţie mult mai bună este în statul New York, unde în urmă cu o lună se înregistra vârful pandemiei.

Acum, autorităţile au anunţat cel mai mic număr de cazuri de la începutul epidemiei, iar oraşele continuă măsurile de relaxare a restricţiilor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult