Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Câte cadre medicale au primit serul anti-COVID în prima zi a campaniei de vaccinare

Duminică, România a făcut un pas major spre revenirea la o viață normală, fără restricții. La ora 9:00, la Spitalul Matei Balș din Capitală a fost administrat primul vaccin împotriva COVID-19 din România.

 

Ulterior, numărul total de cadre medicale din cele 10 spitale din prima linie în lupta împotriva pandemiei cărora le-a fost administrată duminică prima doză de vaccin anti-COVID este de 960, conform unui comunicat remis de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Vaccinarea personalului medical din cele zece unităţi sanitare aflate în prima linie în lupta cu COVID-19 continuă luni şi marţi, după ce campania de imunizare din prima tranşă de vaccinuri, livrate în data de 25 decembrie, a debutat duminică dimineaţa.

Prima persoană din România vaccinată împotriva COVID

 

Citește și
preot
Moment istoric pentru Europa. Cum a decurs prima zi a campaniei de vaccinare anti-COVID

Asistenta medicală Mihaela Anghel a fost prima persoană vaccinată pe teritoriul țării noastre. Are 26 de ani şi a făcut parte din echipa medicală care, pe 27 februarie, prelua primul pacient infectat cu Sars-Cov-2 în România - un bărbat din Gorj. De atunci, a rămas în linia întâi şi a tratat sute de pacienţi, mulţi în stare critică.

Mihaela Anghel: „M-am gândit doar că în scurt timp o să reuşim să scăpăm de această probleme şi că o să fim din nou fericiţi, pentru că fericirea noastră s-a cam distrus odată cu această pandemie”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult