Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cătălin Cherecheș a fugit din țară folosind la frontieră actele unui văr. Ce a spus polițistul care l-a lăsat să treacă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare condamnat definitiv la închisoare pentru corupție, a fugit din țară cu un taxi, prezentând la frontieră actele unui văr de-al său, cu care seamănă foarte bine.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv vineri la 5 ani de închisoare şi dat în urmărire, a ieşit din ţară vineri la ora 7.49, prin punctul de frontieră Petea, sub identitatea unei rude, au anunţat sâmbătă reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

Chestorul Victor Ștefan Ivașcu, inspectorul general al Poliției de Frontieră, a declarat că edilul a ieşit din țară cu un taxi şi că se afla pe locul din dreapta şoferului.

De asemenea, șeful Poliției de Frontieră a precizat că documentul prezentat la control a fost unul real, nu falsificat şi că asemănarea dintre Cherecheş şi cel al cărui document l-a utilizat este foarte mare.

Oficialii IGPF a anunțat că a fost declanşată cercetarea faţă de agentul de poliţie de fontieră care a verificat documentele lui Cherecheş fără a sesiza că aceasta are documente false.

Citește și
chereches
Ultima pledoarie a lui Cherecheș, înainte de a fugi de condamnare: „Ce îmi doresc cel mai mult este să fiu om”
Polițistul de frontieră l-a recunoscut pe Cherecheș, dar asemănarea cu cel din buletin era atât de mare, încât l-a lăsat să treacă

Chestorul Ivașcu a spus că polițistul care l-a lăsat să treacă granița spre Ungaria, pe la Petea, a declarat ulterior că nu-i vine să creadă că nu și-a dat seama de faptul că era vorba despre Cătălin Cherecheș, pe care l-ar fi recunoscut, dar asemănarea cu proprietarul real al documentului de identitate era atât de mare, încât l-a lăsat să treacă.

Magistrații Curții de Apel Cluj l-au condamnat la 5 ani cu executare pentru luare de mită și i-au interzis să mai ocupe funcția de primar și să mai fie ales într-o funcție publică cinci ani. Cherecheș a fugit din țară cu câteva ore înainte de pronunțarea curții.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult