Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cât de predispuși sunt copiii la infecția cu coronavirus. Sfatul unui medic pneumolog

Your browser doesn't support HTML5 video.

În cadrul ediției Știrilor Pro TV, Iustina Stan, pneumolog din cadrul Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului a vorbit despre cât de predispuși sunt copii la îmbolnăvirea cu noul coronavirus.

Principalele declarații ale medicului

►Din datele obținute mai ales din experiența medicilor chinezi și a celor italieni până în acest moment și copii pot face boala, dar pot face forme ușoare de boală. ►În grupul celor de până la nouă ani, procentul din cei internați și cu boală simptomatică este doar de 0,2 % din întreaga populație afectată. Între nouă și zece ani crește doar 1,2 % acest procent, deci este unul destul de mic, dar asta nu înseamnă că ei nu se pot îmbolnăvi sau că nu pot fi infectați și chiar asimptomatici. Acesta este marele pericol, pentru că ei reprezintă un rezervor de diseminare în jurul lor a virusului.

►Măsurile de protecție trebuie foarte bine învățate, respectate și practicate și în cazul copiilor.

►În general, copilul stă cu părinții și atunci intră în categoria de contact apropiat. Având în vedere că virusul poate fi răspândit și pacientul este contagios înainte de a fi simptomatic, probabilitatea ca părinții să fie negativi în tot timpul acestor 14 zile, este puțin scăzută. Dacă copilul este pozitiv și părinții negativi la prima determinare, intră în autoizolare și atunci vor fi testați în ziua unul , 12 și 13. În această periaodă se va determina dacă fac sau nu boala, sub diferite forme, pentru că 80% din pacienți fac forme ușoare.

Citește și
Pandemia de coronavirus pe glob. Situația de joi, 19 martie. LIVE UPDATE
Pandemia de coronavirus pe glob. Numărul celor care au murit în Italia l-a depășit pe cel din China. LIVE UPDATE

►În cazul în care sunt părinții diagnosticați cu coronavirus, copilul este contact apropiat, adică trăiesc în aceeași gospodărie, au contact fizic, contact direct neprotejat cu bolnavul, contact față în față și așa mai departe, părinții sunt internați, testați, iar copilul trebuie preluat în autoizolare și îngrijit de o persoană din familie, care nu intră în categoria de persoane cu risc.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult