Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cât a costat ceapa la un târg dedicat legumei. Petre Daea: „Aici e artă, dom'le”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Zeci de producători au adus ceapa în centrul atenţiei, într-o localitate din Maramureş, unde în weekend a avut loc Târgul Cepelor.

Mai mică decât anul trecut, însă la fel de gustoasă, leguma a fost întoarsă pe toate părţile de cumpărători, în încercarea de a-i găsit un cusur care să aducă o reducere de preţ.

Printre cei care au studiat marfa s-a numărat şi Ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Cumpărător: „Cât îi ceapa?” Vânzător: „10 lei.” Cumpărător: „10 lei kilogramul?” Vânzător: „Da.”

De unde au venit vânzătorii de ceapă la târgul din Asuaju de Sus

Ceapa a fost, evident, vedetă, la Târgul din Asuaju de Sus, unde s-au adunat producători din Maramureș, Satu Mare și Sălaj, dar şi numeroşi cumpărători. Clienţii au cercetat cu atenţie soiurile, dar şi preţurile - mai mari anul acesta.

Cumpărător: „E foarte bună asta, e apoasă, e mai bună. Se mănâncă cu slănină, cu brânză. E un pic mai scumpă, dar nu-i nimic, că şi ei muncesc.”

Citește și
targ haine cluj
Târg caritabil, la Cluj Napoca: Voluntarii au strâns sute de kilograme de haine în doar câteva zile și le-au vândut
În comuna Pericei din Sălaj se cultivă ceapa de aproximativ 800 de ani

Cei mai mulți producători au venit din comuna Pericei, din județul Sălaj, zonă unde - potrivit legendelor locale - se cultivă ceapa de 700-800 de ani.

În plus, localitatea a intrat în Cartea Recordurilor cu cel mai mare monument dedicat cepei şi o cunună împletită din 45.000 de cepe!

Producător: „A fost un an secetos, dar ceapa nu are nevoie de apă multă. Preţul este 10 lei cununa. Anul trecut a fost cu opt lei, acum mergem după inflaţie.”

Producător: „Patru luni n-a plouat aproape deloc, normal ar fi trebuit să fie cât palma.”

Ce a spus Ministrul Agriculturii, Petre Daea, despre ceapa de la târg

Chiar şi aşa, oamenii nu s-au ferit să cumpere. Iar printre ei, la cea de a 51-a ediție a Târgului Cepelor, a fost și Ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Petre Daea, Ministrul Agriculturii: „Uitaţi cu câtă grijă o fac. Aici e artă, dom'le. Artă şi multă muncă. A fost un an mai dificil, dar s-au descurcat. Acum nu pot să mănânc în fața dumneavoastră, dar cu siguranţă mă duc la masă şi o să desfac o ceapă, să o mănânc.”

La târg au sfârâit şi grătarele, aşa că - după ce au făcut cumpărături - oamenii s-au aşezat şi la mese, iar voia bună a fost întreținută de ansambluri de dans și cântăreți de muzică populară.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult