Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Care e pedeapsa maximă pe care o poate primi Gheorghe Dincă

La trei ani de la cazul Caracal, Gheorghe Dincă, judecat pentru răpirea şi uciderea Alexandrei Măceşanu și a Luizei Melencu, şi-ar putea afla sentinţa pe 12 august, a anunţat Tribunalul Olt.  

 

Final de proces pentru criminalul din Caracal

Tribunalul Olt a finalizat, joi, procesul lui Gheorghe Dincă, bărbatul acuzat că a răpit și ucis la Caracal două adolescente. Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată de DIICOT pentru trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre. Pronunțarea sentinței a fost stabilită pentru data de 12 august.

Pedeapsă maximă pentru Gheorghe Dincă

Procurorul de şedinţă Alexandru Dragomir, şeful DIICOT Olt, a cerut instanţei o condamnare de 30 de ani de închisoare pentru Gheorghe Dincă. În situații similare, Parchetul ar fi solicitat instanței o condamnare pe viață, dar în cazul lui Gheorghe Dincă legea penală nu permite asta din cauza vârstei înaintate a acuzatului. Gheorghe Dincă a împlinit 69 de ani.

Pentru celălalt inculpat, Ştefan Risipiţeanu, acuzat că a violat-o pe Luiza Melencu, DIICOT a cerut o condamnare de 12 ani de închisoare.

Citește și
Gheorghe Dinca
Familia Alexandrei Măceșanu cere ca Gheorghe Dincă să nu mai fie judecat pentru omor. Familia Melencu nu este de acord

În ultimul cuvânt în fața instanței, Gheorghe Dincă a cerut să fie condamnat „pentru orice infracţiune, mai puţin pentru omor”, conform HotNews.

Dincă susține în continuare că nu le-a ucis pe cele două fete şi că nu există probe în acest sens. Avocatul său din oficiu a cerut însă pedeapsa maximă pentru Gheorghe Dincă, arătând că „din probele aflate la dosar rezultă că el le-a omorât pe cele două fete”.

Familia Alexandrei cere achitarea lui Gheorghe Dincă

Familia Alexandrei Măceșanu speră că tânăra este încă în viață. Avocatul familiei a cerut achitarea lui Ghoerghe Dincă pentru cele două infracţiuni de omor. Părinții copilei speră că prin necondamnarea pentru omor a lui Dincă, certificatul de deces al fetei va fi anulat, iar căutările vor fi reluate, potrivit Libertatea. DIICOT a emis certificatul de deces al Alexandrei Măceșanu la sfârșitul anului 2019, însă familia fetei a refuzat să primească documentul.

Cazul Caracal

Cazul Caracal a intrat în atenția opiniei publice în vara lui 2019. Pe data de 24 iulie, Alexandra Măceșanu, o tânără de 16 ani, a plecat „la ocazie” din comuna Dobrosloveni către Caracal. Tânăra s-a urcat în mașina lui Gheorghe Dincă și a fost răspită. A doua zi, pe data de 25 iulie, Alexandra a sunat de mai multe ori la 112 din casa lui Gheorghe Dincă, reclamând că a fost răpită, sechestrată și violată într-o casă din Caracal.

De-a lungul întregii zile, Poliția a încercat să identifice locul în care se afla Alexandra, dar a reușit acest lucru abia în cursul nopții următoare. Agenții poliției au acționat foarte greu și au executat un mandat de percheziție abia a doua zi la ora 6 dimineața.La fața locului agenții au descoperit un butoi metalic în care se aflau cenușă și fragmente de oase umane calcinate. Gheorghe Dincă a fost arestat, acesta recunoscând inițial că a ucis-o pe Alexandra.

Cazul Alexandrei Măceșanu a adus în atenţia opiniei publice și dispariţia Luizei Melencu, o tânără de 18 ani care fusese văzută ultima oară tot în Caracal, în 14 aprilie 2019. Tânăra a fost luată „la ocazie” de Gheorghe Dincă, la fel ca Alexandra.

Proasta gestionare a cazului a stârnit o mulțime de controverse. Ca urmare a incompetenței autorităților, mai mulți oficiali ai statului au demisionat sau au fost demiși. Printre aceștia se numără ministrul Afacerilor Interne, Nicolae Moga, inspectorul general al Poliției Române, Ioan Buda, prefectul județului Olt, Petre Neacșu, directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale, Ionel-Sorinel Vasilca și lista poate continua.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult