Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Transportul în Capitală după ninsoare: călători înghețați în stații sau șoferi blocați în nămeți

Your browser doesn't support HTML5 video.

În Bucureşti şi Ilfov a nins serios, aşa că vineri dimineaţă nu a fost o fericire pentru cei care au plecat la serviciu.

Dacă în centrul Capitalei mulţi au dârdâit în staţiile RATB ori au condus cu frică, la periferie lucrurile s-au complicat. Zeci de maşini au rămas în nămeţi.

Între sinistraţi s-a aflat şi o gravidă în luna a 9 -a care trebuia să ajungă de urgenţă la spital.

20 de şoferi care încercau să ajungă în localitatea Frumuşani n-au mai putut să înainteze din cauza viscolului. Printre cei care au aşteptat ore în şir ajutor, s-a aflat şi o femeie însărcinată.

Salvatorii au reuşit să ajungă în zonă şi în prima fază au tras ambulanta din nămeţi. În timp ce gravida a fost trimisă la spital, salvatorii au continuat să îi ajute pe cei rămaşi în câmp.

Citește și
ratb
Angajat al RATB, cercetat după ce călătorii au fost împroșcați cu zăpadă, în stație

Drumurile din judeţul Ilfov au fost vineri extrem de anevoioase. La Bragadiru un echipaj de ambulanţă a mers pe jos, un kilometru ca să ajungă la o pacientă în vârstă de 85 de ani.

Povestea s-a repetat şi în Pantelimon cu o salvare privată care transportă un pacient la dializă. În paralel autostrăzile care leagă Bucureştiul de ţară au fost închise.

De la ora 7 dimineaţa, poliţiştii au decis să închidă Autostrada Soarelui, imediat după ce un TIR a derapat şi a lovit glisiera metalică dintre sensuri, blocând 3 benzi de circulaţie.

În Capitală, cei care au încercat să folosească mijloacele de transport de suprafaţă, au descoperit că liniile de tramvai se curăţă în viteză cu ei în staţie.

Iar cei care au insistat să aştepte au constatat că se transformă încet-încet în oameni de zăpadă.

La Piaţa Presei Libere un autobuz a derapat pe linia lui 41 şi a bulversat traficul suficient de mult pentru că o coloană nesfârşită de tramvaie să se înşire pe câţiva kilometri.

În Piaţa Charles de Gaulle, vântul a fost atât de puternic, încât mişca semnele de circulaţie, iar pe față, zăpada se simțea ca nişte ace de gheaţă.

Câţiva temerari s-au încălzit atât de tare la lopată încât au abordat ţinute lejere. Alţii au preferat să se descurce cu propriul mijloc de transport.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult