Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Noile restricții din Capitală vor fi adoptate duminică. Ce se va închide şi ce va rămâne deschis

Your browser doesn't support HTML5 video.

Capitala intră, din nou, în scenariul roşu, după ce rata de infectare în Bucureşti a depăşit 3 la mia de locuitori.

Şedinţa extraordinară a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU), în care se vor dispune măsurile necesare având în vedere trecerea Capitalei în zona roşie, va avea loc duminică de la ora 9:00, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei, Mariana Stancu-Ţipişcă.

Şedinţa ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă, însă s-a decis convocarea pentru duminică, pentru ca toate actele normative incidente în domeniu să fie publicate în Monitorul Oficial şi pentru ca acestea să fie analizate de factorii de decizie, a precizat Mariana Stancu-Ţipişcă.

CITIȚI ȘI: Poţi ajunge la închisoare dacă nu faci nimic. Puţin români ştiu de această prevedere din Codul Penal

 

"Mâine suntem încă în termen, (...) ne încadrăm în cele 48 de ore când Comitetul e obligat să constate depăşirea ratei de incidenţă pe ultimele 14 zile", a adăugat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei, potrivit Agerpres

Citește și
scoli
Numărul unităţilor de învăţământ aflate în scenariul roşu a trecut de 4.000

 Capitala a intrat vineri în zona roşie, cu o incidenţă de 3,05 de cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Ce se întâmplă cu şcolile, grădiniţele şi creşele după ce Capitala intră în scenariul roşu

Creşele şi grădiniţele rămân, însă, deschise. Şi elevii din clasele primare vor merge în continuare, fizic, la şcoală, alături de clasele terminale, câtă vreme rata de infectare nu depăşeşte 6 la mia de locuitori

Capitala nu are, deocamdată, un prefect în funcţie, aşa că şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă va fi condusă de subprefect.

Ce s-ar putea închide după ce Capitala intră în scenariul roşu

Oficialii trebuie să hotărască dacă în Bucureşti va fi închisă activitatea restaurantelor în interior, a sălilor de spectacole, a teatrelor, a sălilor de joc de noroc şi a şcolilor.

Decizia va fi influenţată şi de cifrele care vor veni de la Direcţia de Sănătate Publică. Dacă rata se va menţine peste 3, cel mai probabil toate aceste activităţi vor fi suspendate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult