Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Doctorița găsită moartă într-un spital privat din Constanța s-ar fi stins din cauza epuizării

Your browser doesn't support HTML5 video.

Este anchetă la un spital privat din Constanța. O doctoriță de numai 38 de ani care lucra și la stat a murit în timp ce era de gardă.

Necropsia va stabili cauza exactă însă anchetatorii iau în calcul toate variantele, inclusiv pe cea a unui deces provocat de epuizare.

În ultima vreme volumul uriaș de muncă și-a pus amprenta pe fiecare cadru medical în parte.

Doctorița și-a început tura la spitalul privat, în secția de medicina internă, sâmbătă, la ora 8 seara. Pe timpul gărzii a avut doar două consultații. Dimineață, colegii au găsit-o inconștientă și au sunat la 112.

ISU: ”A fost alertat echipajul de terapie intensivă mobilă. Colegii ajunși acolo au constatat din păcate decesul”.

Citește și
Serghei Maximishin
A murit doctorul care l-a tratat pe Aleksei Navalnîi imediat după otrăvire

La fața locului au venit și polițiștii.

IPJ Constanța: ”Pe trupul neînsuflețit nu se constată urme vizibile de violență, acesta fiind transportat la morgă în vederea efectuării necropsiei”.

Anchetatorii nu exclud nicio variantă și se gândesc inclusiv la un deces provocat de epuizare. Tânăra lucra la spitalul privat, dar și în Spitalul Județean din Constanța.

De la începutul pandemiei, sistemul de sănătate este suprasolicitat și nu de puține ori medicii s-au plâns că au ajuns la capătul puterilor.

Secțiile de ATI sunt pline, la fel și unitățile de primiri urgențe, unde ajung sute de oameni în fiecare zi. Pentru fiecare în parte, doctorii și asistentele trebuie să aibă timp și energie.

 

Jumătate din cadrele medicale suferă de burnout

 

Este trecut de 22 și în mai puțin de 4 ore la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Universitar au venit 80 de persoane. Bolnavii sunt întinși pe pat, stau pe scaune în interior ori afară pe hol.

Asistentă: ”Munca pe care noi o depunem aici face diferența între viață și moarte, între speranță și disperare”.

De a lungul timpul, studiile au arătat că profesia de medic este una dintre cele mai stresante și obositoare. Iar situația s-a complicat și mai mult în ultimul an.

Un studiu recent, făcut la o unitate sanitară din Timișoara, a arătat că mai mult de jumătate dintre cadrele medicale chestionate suferă de burnout. Practic, muncesc până cad din picioare.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult