Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bolnav umilit de medic, la spitalul din Huşi. "Lăsaţi 2 numere de telefon, să vă anunţ când moare"

Your browser doesn't support HTML5 video.

O doctoriţă de la spitalul din Huşi este anchetată de comisia de etică din unitatea medicală, după ce familia unui pacient o acuză că s-a purtat execrabil cu bolnavul venit să se interneze.

Omul avea probleme respiratorii, şi i s-a făcut rău noaptea. Rudele spun că medicul care era de gardă le-a reproşat pe un ton răstit că au venit la spital la ora aceea, apoi, fără să-l consulte prea mult pe pacient, le-a spus tuturor că, oricum, până dimineaţă, bărbatul o să moară.

În urmă cu trei zile, bărbatul de 55 de ani nu s-a simţit bine, şi s-a plâns de insuficientă respiratorie. Sora lui a ajuns la el în vizită pe seară şi când l-a văzut în ce stare era, a chemat Ambulanţa. Echipajul l-a dus pe bărbat la Compartimentul de Primiri Urgențe al spitalului din Huşi.

Rodica Caraman, sora pacientului: "Ni s-a spus de ce l-am adus, că nu are mult de trăit, după cum arăta. Era slăbit, nu respira, că e în metastaze. A spus de faţă cu el, pe un ton ridicat, că el va muri. În repetate rânduri!"

Anca Toma, vecină: "Dumneaei, foarte obosită şi severă de ce am ajuns la ora asta şi nu la 8 sau 6. Nu pot, eu sunt vecină, i-am aşteptat sora să vină de la Bucureşti. "Nu mă interesează. Lăsaţi două numere de telefon să vă anunţ când moare." Felul în care ne-a tratat, oribil. Ne-a tratat ca pe nişte gunoaie care am deranjat-o din somnul cel mai frumos.

Citește și
medici
Doctorița care iubește să facă medicină la sat și nu a uitat să fie om

Cu tratament şi oxigen, omul a supravieţuit peste noapte. În zori, la cererea sa a fost transferat cu o ambulanţă la Spitalul de Urgenţă din Vaslui. Aici a fost operat imediat şi respira cu ajutorul unui aparat. Tot la Vaslui i s-a făcut o biopsie, pentru a se stabili exact de ce suferă omul.

Între timp, conducerea spitalului din Huşi va analiza plângerea familiei.

Lucia Rotaru, managerul Spitalului Municipal Huşi: "Am demarat o anchetă, va fi analizat de comisia de etică. Din punct de vedere medical, a fost tratată corect, doar aspectul de etică îl reclamă familia."

Rodica Caraman: "Sunt indignată. Când mergi la un spital trebuie să mergi cu încredere, nu cu frică sau că te ameninţa că moare, fără analize, fără RMN, te ameninţă că moare. Suntem oameni toţi. Nu unul e medic şi altul măturător. Să fim respectaţi!"

Doctoriţa acuzată de familie nu a dorit să comenteze acuzaţiile.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult