Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bogdan Aurescu: Parlamentul olandez a aprobat aderarea României la Schengen

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a salutat, miercuri, faptul că Parlamentul olandez a aprobat aderarea României la Schengen.  

”Salut cu căldură finalizarea astăzi de către Parlamentul olandez a procedurii de aprobare a poziţiei favorabile a Guvernului Olandei în sprijinul aderării României la Schengen”, a scris Bogdan Aurescu pe Twitter. ”Dialogul nostru politic strâns şi intens cu partenerii olandezi a fost fructuos,conducând la un rezultat favorabil”, a continuat miistrul. 

Aderarea României, Bulgariei şi Croaţiei la Schengen se află pe ordinea de zi a Consiliului de Justiție și Afaceri Interne (JAI), care va avea loc joi.

Pe agenda consiliului apare punctul: "Spațiul Schengen. Miniștrii vor discuta despre aplicarea integrală a acquis-ului Schengen în Bulgaria, Croația și România și vor urmări să adopte decizii în această privință. Miniștrii vor evalua, de asemenea, situația generală a spațiului Schengen, ca parte a ciclului anual al Consiliului Schengen. Aceștia se vor concentra în special pe combaterea introducerii ilegale de migranți și pe interoperabilitatea sistemelor informatice".

 

Citește și
romania schengen
Aderarea României la Schengen este pe ordinea de zi a Consiliului JAI

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult