Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bărbat din Iași, condamnat pentru moartea nevestei, după ce a găsit-o fără suflare în cadă

Un bărbat din Iaşi a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, după ce soția sa a murit intoxicată în casă cu dioxid de carbon în cadă, relatează Ziarul de Iași.

Tragedia a avut loc în aprilie 2014. După ce s-a întors de la serviciu, bărbatul şi-a găsit soţia şi fiica inconştiente în cadă, femeia fiind acoperită complet de apă. Bărbatul a reușit să își salveze fiica, pe care a dus-o imediat la spitalul din Paşcani.

În ciuda eforturilor, medicii nu au reșit să o salveze și pe femeie, care a murit din cauza intoxicării cu monoxid de carbon, respectiv din cauza înecului.

Totul ar fi pornit de la un un încălzitor de apă  pe care bărbatul l-a montat în baie, ajutat de un coleg de serviciu. Pe 7 noiembrie 2012, o echipă trimisă de furnizorul de gaze a venit în control şi, pentru că încălzitorul nu avea autorizaţie de funcţionare, l-a închis şi sigilat.

„După puţine zile de la sistarea funcţionării aparatului, deşi toţi membrii familiei inclusiv părinţii inculpatului au luat la cunoştinţă despre neregulile constatate, întrucât soţia inculpatului s-a plâns că are nevoie de apă caldă pentru gospodărie şi igiena personală, respectiv a fetei lor, cu acordul ambilor soţi, colegul de serviciu al inculpatului, care le-a dat asigurări acestora că nu se poate întâmpla nimic, a repus în funcţiune aparatul de încălzit apă“, se arată în motivarea primei instanţe.

Citește și
Sergiu
Acasă la Sergiu, tânărul care a mers călare la maternitate. Moroșanu îl ajută să își construiască o locuință potrivită

De atunci, familia bărbatului a folosit aproape zilnic boilerul, fără a sesiza vreo neregulă la el. Asta până în ziua tragediei.

Judecătorii primei instanţe l-au achitat pe pe bărbat, precizând că că nu doar acesta a fost vinovat de situaţia creată, în condițiile în care femeia ştia despre problema aparatului de încălzit încă din momentul în care acesta a fost montat.

Însă Curtea de Apel a întors sentința și a decis să îi acorde bărbatului o pedeapsă de 2 ani și 4 luni de închisoare cu suspendare, el fiind obligat să achite daune și morale de 50.000 de lei fiicei sale. Decizia este definitivă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult