Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Băiatul din Medgidia care a „furat” o locomotivă ar fi fost învățat cum să o pornească. Ce greșeală a făcut mecanicul

Your browser doesn't support HTML5 video.

Situație incredibilă în triajul de la Medgidia. Un băiat de 18 ani, pasionat de trenuri, a reușit să preia controlul unei locomotive parcate și să se plimbe cu ea pe calea ferată.

Tânărul a fost prins după 200 de metri și este cercetat în stare de libertate. Anchetatorii bănuiesc că l-a învățat cineva să pornească locomotiva, pentru că procedeul nu e tocmai simplu.

Potrivit reprezentanților CFR, trenul privat de marfă a sosit la Medgidia miercuri seară și urma să intre pe o linie industrială, tractat de o locomotivă Diesel. Mecanicul a decuplat locomotiva electrică din compunerea garniturii și a garat-o pe altă linie.

Locomotiva era în așteptarea unui tren. Urma să plece în Portul Constanța. Tânărul a profitat de un moment de neatenție a lucrătorilor feroviari, a urcat în cabină, a cuplat cele două pantografe la linia de contact și a plecat. A mers aproape 200 de metri.

Anchetatorii susțin că mecanicul locomotivei era obligat să informeze în scris impiegatul de mișcare că și-a terminat activitatea și a asigurat locomotiva pe linie, astfel încât aceasta să nu poată fi pornită. Dar acest lucru nu s-a întâmplat. Abia când locomotiva a fost pusă în mișcare s-a dat alarma. Și nu e chiar la îndemâna oricui să conducă o locomotivă.

Citește și
Grampet Group tren
Un mecanic de locomotivă la GFR câștigă și 2.000 de euro net lunar: “Dar tinerii preferă IT-ul“

Mecanic locomotivă: „Trebuie să pornească niște motoare auxiliare. De exemplu circulația uleiului, a apei s.a.m.d. si după aia trebuie să facă aer în rezervorul principal. Înseamnă că l-a învățat cineva”.

Reporter: Turnul vede că ești în mișcare?

Mecanic: „Da. da! Dacă are stația pornită îi spune să opească”.

Șeful Gării Medgidia: „El când vrea să plece trebuie să salte un pantograf. Se saltă și se lipește de firul de contact. El le-a saltat pe amândouă”.

Tânărul a fost oprit înainte să producă vreun alt incident. A fost dus la audieri, iar anchetatorii au decis să-l cerceteze în stare de libertate, pentru distrugere sau semnalizare falsă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult