Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Băiat de 4 ani, mutilat într-un loc de joacă din Ghimbav. „Ar fi putut să rămână orb”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un băieţel de 4 ani s-a rănit grav la faţă după ce a fost lovit de tija unui aparat, într-un loc de joacă pentru copii din Ghimbav, judeţul Braşov.

Structura metalică dintr-un ansamblu numit învârtitoare, de pe care lipsea o piesă de plastic, i-a străpuns fruntea şi nasul, foarte aproape de ochi. Copilul a fost internat de urgenţă, iar părinţii vor să-i dea în judecată pe administratorii parcului.

Primarul Ghimbavului este judecat pentru achiziţionarea la suprapreţ a mobilierului urban din locurile de joacă ale oraşului.

Băieţelul era duminică în parc, împreună cu tatăl şi fratele lui de 6 luni. Se plimba cu bicicleta pe lângă o învârtitoare la care se juca o fetiţă. Capătul metalic ar fi trebuit protejat cu un suport în formă căluţ, însă piesa lipsea. Jucăria l-a izbit puternic în faţă.

Tatăl copilului: „I-a creat o rană foarte adâncă, foarte aproape de ochi, ar fi putut să rămână orb. O să aibă cicatrice.”

Martoră: „Copilul a trecut pe aici şi l-a lovit aşa tare că a căzut de pe bicicletă. Tatl şi-a scos tricoul şi i l-a pus pe faţă ca să-i oprească sângerarea.”

La faţa locului a ajuns un echipaj de la ambulanţă, care i-a oprit băieţelului hemoragia puternică, apoi l-a dus la spitalul de pediatrie din Braşov, unde a fost operat. Nu este primul accident de acest fel din Ghimbav.

În urmă cu două săptămâni, o altă fetiţă s-a rănit la picior într-o ţeavă tăiată la nivelul solului şi lăsată descoperită, într-un alt parc din oraş. Încă un copil a căzut printr-o gaură aflată în partea de sus a unui tobogan.

Primarul oraşului Ghimbav, Dorel Toma, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, care îl acuză că a cumpărat mobilier urban şi leagăne pentru copii la preţuri supraevaluate. De la momentul achiziţiei, în 2009, locurile de joacă nu au mai fost reparate.

Viceprimarul localităţii susţine că a alocat în acest an peste 300.000 de lei pentru investiţii în locurile de joacă, însă procesul de achiziţie durează, pentru ca toate lucrurile să se desfăşoare corect.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult