Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Avertismentul specialiștilor îngroziți de cazul polițistei care și-a împușcat mama și bebelușul, apoi s-a sinucis

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cazul șocant al polițistei din Gorj, care și-a împușcat mortal mama și bebelușul de șase luni, apoi s-ar fi sinucis, atrage atenția asupra lipsurilor sistemului sanitar care nu este capabil să le ofere ajutor tinerelor mame.

Cel mai probabil, spun anchetatorii, femeia de 33 de ani a suferit o depresie după naștere. Din păcate, este al doilea caz în ultimele săptămâni în care o mamă îi face rău copilului, iar specialiștii atrag atenția că depresia postnatală este o afecțiune severă, care trebuie tratată.

Când au intrat în casă, poliţiştii au dat peste mama, fiica şi nepotul de doar şase luni. Bunica şi bebeluşul fuseseră împuşcaţi de tânără mamă cu aceeaşi armă cu care ulterior şi-a luat şi ea viaţa: pistolul soţului.

Vecină: "O bubuitură, lumea fugi că se auzi o împuşcătură. Şi-a dorit mult un copil. Lăcrima de bucurie că are un nepoţel. Poate o depresie postnatală, posibilă şi asta."

Ion Lazăr, purtător de cuvânt al IPJ Gorj: ”Poliţiştii au găsit şi un minor, de 6 luni, care a fost transportat la spital cu leziuni în zona capului. Poliţista a fost găsită căzută la intrarea în locuinţă, cu pistolul lângă ea, iar mama acesteia intr-o cameră."

Din păcate, bebeluşul a murit două ore mai târziu. După câteva clipe de la tragedie, în casă a intrat şi soţul femeii. Bărbatul ieşise la cumpărături şi lăsase arma pe masă.

Cei doi erau căsătoriţi de aproximativ 3 ani şi aparent duceau o viaţă liniştită. Locuiau împreună cu părinţii ei. Din păcate, nimeni nu a observat la tânăra mamă semnele unei depresii.

Ramona Oprea, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu: ”Am înţeles că e vorba de o depresie postnatală din partea mamei, care ar fi atentat şi asupra mamei ei şi asupra copilului.”

Femeia, agent la poliţia transporturi feroviare din Târgu Jiu, fusese testată psihologic ultima dată anul trecut în mai, înainte să intre în concediu de maternitate.

Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol: "MAI e în imposibilitatea oferirii unor programe de consiliere psihologică şi de prevenţie prin care să poată identifica din timp astfel de situaţii. Trebuie revizuită toată politica psihologică de la nivelul MAI. Vorbim despre cele mai vechi baterii de teste existente în România, care au devenit artefacte.”

Specialiştii spun că 20% dintre femei suferă o depresie postnatală de la forme uşoare până la cele grave. Iar sistemul de sănătate nu le oferă gratuit mamelor consiliere psihologică, aşa că multe se luptă singure cu această boală.

Gabriel Diaconu, psihiatru: ”În astfel de situaţii, nu vorbeşti despre o simplă depresie, ci despre o depresie care atinge un paroxism de intensitate psihotică şi care nu se manifestă la fel. Culmea, dacă în depresia postnatală femeie se plânge că e tristă, e privată de somn, are pesimism, anhedonie, aici de multe ori ai de-a face cu o femeie în aparenţă normală, dar care manifestă indiferență faţă de copil, e rece, de multe ori are mici bizarerii comportamentale care vor fi observate de cei din jur. În cazul ăsta, culmea meseria ar putea să fi fost un impediment pentru că lucrezi cu cadre militare, poliţişti, care sunt foarte suspicioşi că dacă vor vedea un cadru medical s-ar putea să le fie afectată cariera, meseria, întoarcerea la locul de muncă.”

Pe de altă parte, soţul femeii, şi el poliţist, este anchetat de superiori pentru că şi-a lăsat arma în casa neasigurată. El ar fi trebuit să păstreze pistolul într-un loc sigur, sub cheie.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult