Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Avarie puternică la CET Bucureşti Vest și la CET Grozăveşti. Mii de blocuri din București au rămas fără apă caldă

ELCEN a anunţat, miercuri,  o avarie majoră la reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica, CET Bucureşti Vest fiind indisponibilizată, iar CET Grozăveşti neputând fi pornită.

UPDATE 14:30 - Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. a anunţat că lucrările de remediere a avariei produse la Magistrala Uranus sunt în curs de finalizare.

Potrivit companiei, furnizarea agentului termic pentru apă caldă pentru clienţii arondaţi punctelor termice din Sectorul 1 (aproximativ 50 de blocuri) va fi sistată până în data de 24 aprilie 2024, ora 23.30.

”Avaria s-a produs în zona Aleii Portocalelor, la ieşirea din CTE Grozăveşti, pe conducta Magistralei Uranus, cu diametrul de 1200mm şi o vechime de 60 de ani şi a cauzat oprirea echipamentelor aflate în funcţiune în CET Bucureşti Vest. Vă reamintim că în cursul nopţii a fost reluată furnizarea agentului termic pentru apă caldă pentru clienţii arondaţi punctelor termice din Sectoarele 5 si 6 din Capitală”, a transmis Termoenergetica.

Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti şi echipele de intervenţie lucrează în regim permanent pentru soluţionarea problemelor apărute.

Citește și
calorifer, ger, caldura
Veste de groază pentru bucureșteni. În plină avertizare meteo de ger, 1000 de blocuri nu vor mai avea apă caldă și căldură

Pe măsură ce intervenţia se finalizează, punctele termice vor fi repuse în funcţiune mai repede decât termenul estimat.

Clienţii au la dispoziţie informaţii prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum şi prin aplicaţia Termoalert.

Știrea inițială:

”Avarie majoră în reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica. CET Bucureşti Vest indisponibilizată. CET Grozăveşti nu mai furnizează apă de adaos. Centrala nu poate fi repornită”, a transmis ELCEN.

Compania a precizat că avaria s-a produs marţi, în jurul orei 18:00 pe reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica, în secţiunea deservită de CET Bucureşti Vest.

”Acest lucru a afectat activitatea termocentralei, provocând oprirea echipamentelor aflate în funcţiune în CET Bucureşti Vest din cauza pierderilor masive de apă din reţeaua de termoficare.

O a doua spărtură produsă pe reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica, în secţiunea deservită de CET Grozăveşti, a condus la sistarea livrării apei de adaos din CET Grozăveşti şi la imposibilitatea punerii în funcţiune a echipamentelor din centrală”, a mai precizat ELCEN.

În acest context, mii de blocuri din București au rămas fără apă caldă. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult