Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Autoritățile române au învățat de la francezi cum să intervină în situațiile de criză

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pentru a face față cu brio oricăror situaţii de criză, inspectorate pentru situaţii de urgenţă din 13 judeţe participă, la Târgu Mureş, la un curs supervizat de specialişti francezi.

Obiectivul este acela de a reduce timpul de intervenţie şi de a asigura o comunicare cât mai bună, atât între echipajele implicate, cât şi cu persoanele care cer ajutor.

După două săptămâni de cursuri teoretice, primul exerciţiu desfăşurat la Târgu Mureş a fost o simulare de incendiu, la etajul 3 al unui spital. Intervenția de urgenţă a mobilizat medici, pompieri, poliţişti şi reprezentanţi ai Intervenţia a fost destul de dificilă şi din cauza numărului mare de pacienţi cu probleme grave.

Sorana Truță, medic coordinator: "Sunt opt pacienţi în stare critică şi din păcate unul a decedat."

Exerciţiul a fost conceput de o echipă de specialişti din România şi Franţa cu scopul de a testa viteza de reacţie în situaţii de criză.

Citește și
donare sange
Criză de sânge în România. Zeci de pompieri s-au mobilizat pentru a dona

Zamfir Claudiu, şef IGSU: "E vorba de a învăţa procedurile de lucru de la nivelul colegilor francezi de a vedea fluxul lor relaţia directă dintre comandant şi medicul şef."

Prieoure Joel, general în rezervă Brigada de Pompieri Paris: "Iniţial această cooperare între diversele servicii nu era la un nivel la fel de ridicat ca cel pe care avem noi în Franţa, acesta este motivul pentru care Arafat a solicitat că această formare să aibă loc."

Exerciţiile vor continua şi în zilele următoare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult