Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A terminat Dreptul, dar și-a deschis o afacere cu înghețată. Ce sunt pufuleții înghețați

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pe o piaţă în continuă dezvoltare cu profituri care s-au dublat în ultimii nouă ani, afacerile cu îngheţată cresc.

Tinerii renunţă la meseriile lor de bază şi fie accesează fonduri europene, fie îşi investesc economiile, ca să-şi deschidă propriile ateliere de îngheţată. Zeci de sortimente exotice sunt prezentate în Bucureşti, la Festivalul Îngheţatei Artizanale.

O butelie cu azot la - 200 de grade Celsius, iar orice aromă fie că e ciocolată, căpşune sau mentă îngheaţă instant. În numai 2 minute, vafa e plină de îngheţată. Aceasta este una dintre noutăţile descoperite de clienţi la festivalul îngheţatei artizanale din capitală. Copiii primesc pufuleţi criogenați.

Piaţa îngheţatei a depăşit un record în ceea ce priveşte profitul: 40 de milioane de lei, dublu faţă de 2010. Iar dacă în urmă cu nouă ani erau doar 99 de companii de îngheţată în România, acum numărul lor s-a dublat.

Cristiana şi partenerul ei au accesat fonduri europene prin programul Start-up Nation şi acum şi-au făcut propriul atelier de îngheţată. Deşi a terminat Facultatea de Drept şi Sociologie, a învăţat singura să creeze cel mai bun desert pe timp de vară, în varianta vegană.

Citește și
inghetata
Riscă până la 20 de ani de închisoare după ce a lins o înghețată și a pus-o pe raft

Cristiana Lăzărean: „În loc de lapte animal, avem lapte vegetal de miglade, caju, nuci şi o grămadă de fructe şi toate naturale, asta e ideea noastră'.”

Pe piaţa de îngheţată de la noi au intrat şi fraţii Costache, unul programator, celălalt inginer de instalaţii. Vara fac reţete de îngheţată doar din ingrediente găsite la fermieri, iar iarna se întorc la birou.

Sebastian Costache: „E o îngheţată pe bază de fructe şi cu miere în loc de zahăr, nu folosim nimic de origine animală şi niciun fel de aditiv. Avem doi producători de la Piaţa Obor. Sunt producători din Alba pentru fructe de pădure, zmeură, mure şi căpşune la fel, mierea o luăm de la un prieten din Argeș.”

Nouă producători de îngheţată şi-au expus, sâmbătă, deserturile la festival: la un stand, echipa Știrile ProTV a gustat de la mentă cu piper, până la yuzu sau fructul dragonului.

10% din vânzările producătorilor prezenţi la festival, dar şi banii din bilete vor ajunge la copiii dintr-un centru de plasament din capitală.

Oana Iosip, preşedinte ONG TELIOS GARDEN: „Au dificultăţi la şcoală şi vom face meditaţii la română, franceză şi, de asemenea, vor ajunge la Institutul de Tratare a Traumei. Toţi au ajuns acolo lăsaţi de părinţi din diferite motive".

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult