Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Atacul Hamas împotriva Israelului, catalogat drept „o sălbăticie nemaivăzută de la Holocaust”

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat, marţi seară, în cursul unei discuţii telefonice cu preşedintele american, Joe Biden, că atacul Hamas asupra Israelului a fost "de o sălbăticie nemaivăzută de la Holocaust".

"Am fost loviţi sâmbătă de un atac de o sălbăticie nemaivăzută de la Holocaust", a afirmat premierul Netanyahu într-un videoclip difuzat de biroul său, notează AFP, citată de Agerpres.

"Sute de masacre, familii nimicite în paturile lor, în casele lor, femei violate cu brutalitate şi ucise, peste o sută de răpiri (...), au luat zeci de copii, i-au legat, ars şi executat, au decapitat soldaţi", a adăugat el vorbind la telefon cu liderul de la Casa Albă.

Peste 1.000 de decese în Israel

Altfel, bilanţul ofensivei mişcării islamiste palestiniene Hamas asupra Israelului a urcat la "peste 1.000" de morţi, a anunţat marţi seară armata israeliană, informează AFP.

Peste 2.800 de persoane au fost rănite şi 50 de persoane sunt înregistrate oficial ca "ostatici sau dispărute" în Fâşia Gaza, potrivit autorităţilor israeliene.

Citește și
Israel
„Domneşte aici un miros al morţii. Este apocaliptic”. 40 de bebeluşi au fost ucişi în Israel, unii fiind decapitaţi

Armata israeliană a anunţat marţi seară că a ucis "trei terorişti palestinieni" în cursul unui schimb de focuri cu soldaţi la Ashkelon, oraş din sudul Israelului situat la aproximativ cincisprezece kilometri de Gaza.

"În ultimele ore, soldaţi ai armatei israeliene, sprijiniţi de elicoptere şi drone, au avut schimburi de focuri cu mai mulţi terorişti în zona industrială Ashkelon", a precizat armata, adăugând că în zonă se au loc în continuare operaţiuni de căutare.

Rezerviștii, mobilizați

Armata israeliană a anunţat, marţi, că a "recăpătat mai mult sau mai puţin controlul asupra gardului de la frontiera" cu Fâşia Gaza, "dar infiltrări mai pot avea loc", potrivit purtătorului său de cuvânt, locotenent-colonelul Richard Hecht.

Israelul a mobilizat 300.000 de rezervişti şi a desfăşurat zeci de mii de soldaţi în jurul Fâşiei Gaza, precum şi la frontiera de nord cu Libanul, mai transmite Agerpres.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult