Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Arbori rupți sub greutatea zăpezii de aprilie, la Brașov. Peste 100 au fost îndepărtați de echipele de intervenție

Your browser doesn't support HTML5 video.

La Brașov continuă problemele cauzate de episodul de vreme severă. Zeci de copaci au fost puși la pământ din cauza greutății zăpezii.

Echipele de intervenție au acționat în cartierele și parcurile din oraș, iar miercuri muncitorii au fost din nou pe teren. Aproape 100 de arbori au fost îndepărtați în ultimele 30 de ore.

După ninsorile abundente, zeci de arbori s-au prăbușit din cauza greutății zăpezii. Cele șase echipe mobilizate să îndepărteze copacii au intervenit până după miezul nopții, iar miercuri dimineață și-au reluat activitatea. Numai marți au acționat în 40 de zone și au îndepărtat 50 de arbori și crengi de mari dimensiuni. Între timp, oamenii au umblat cu teamă pe trotuarele dintre blocuri.

„Acolo în față la mine un tuia din ăla...s-a rupt creanga cu totul. „Sunt un pericol”.

„Dacă au căzut de la zăpadă, trebuie să îi taie”. Multe sunt de făcut, dar puțini care își dau interesul”.

Citește și
caini
Evacuare cu scandal în județul Brașov unde o femeie ţinea într-un imobil nu mai puțin de 18 câini

„Ar trebui, într-adevăr, să fie toaletați anual, verificate toate parcurile din toate cartierele și curăţaţi copacii cum trebuie, ca să nu fie pericol”, sunt câteva dintre opiniile oamenilor.

Cu drujba în mână, muncitorii au luat la pas parcurile și cartierele din Brașov. Crengile au fost apoi încărcate în camioane și duse la groapa de gunoi.

Valentin Bude, șef echipă de intervenție: „Intervenim printre blocuri, unde sunt probleme, unde sunt mașini. Să aibă acces în scară, adică am făcut în așa fel ca lumea să nu aibă de suferit, să poată circula. Foarte multă zăpadă, foarte grea, și s-a înmuiat, de fapt, pământul, și mulți au fost smulși din rădăcină”.

În mai bine de o zi și jumătate au fost îndepărtați în jur de 100 de copaci prăbușiți în oraș.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult