Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Aradul zace sub munți de gunoaie, de aproape două săptămâni: „E plin de şobolani"

Your browser doesn't support HTML5 video.

De mai bine de o săptămână, Aradul zace sub munți de gunoaie. Se întâmplă asta pentru că firma care a câștigat licitația pentru a colecta deșeurile menajere nu și-a făcut treaba, acuză oamenii, disperați.

De o astfel de privelişte au parte oamenii din Arad de aproape două săptămâni. Munţi de gunoaie zac printre blocuri şi pe marginea străzilor din oraş. În plus, mirosul este tot mai greu de suportat. S-a ajuns în această situaţie din cauza firmei care luna trecută a câştigat o licitaţie publică pentru a se ocupa de colectarea deşeurilor.

Localnic: „Miroase foarte tare peste zi. Muştele se adună, şobolanii, e plin de şobolani."

Localnic: „Nu înţeleg ce firma lui Pește e asta! Noi nu putem să stăm cu geamurile deschise. Asta-i salubritate? Sincer, pentru ce plătim salubritatea?"

Localnic: „Îi mirosul ăsta, atâtea boli, asta ne lipseşte? Când arunci gunoiul, îţi vine să vomiţi. Este un focar de infecţie, efectiv."

Citește și
gunoi dupa 1 mai
Tone de gunoaie, rămase după grătarele de 1 Mai: „Multă mizerie”

În aceste condiţii, Direcţia de Sănătate Publică Arad a solicitat municipalităţii să demareze acţiuni de dezinsecţie şi deratizare.

Daniela Cârnațu, DSP ARAD: „Reziduurile solide depozitate necorespunzător pot avea efecte negative asupra populaţiei, atât prin favorizarea înmulţiri insectelor, cât şi prin faptul că ele prezintă locuri de adăpostire şi dezvoltare a rozătoarelor."

Problema a ajuns şi la urechile ministrului Mediului, vicepremierul Graţiela Gavrilescu.

Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului: „Vreau să văd unde, cum şi cine a greşit. Voi trimite Corpul de control al ministrului Mediului şi Garda Naţională de mediu la ADIS Arad."

Până acum, operatorul de salubritate a fost amendat cu aproximativ 315.000 de lei. Dacă până luni nu va aduna tot gunoiul din oraş, societatea riscă alte amenzi.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult