Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Aproape 1.300 kilograme de petarde, baterii de artificii şi rachete, trimise prin curier din Slovacia, confiscate

Aproape 1.300 de kilograme de petarde, baterii de artificii şi rachete, toate interzise la deţinere şi comercializare în România de către persoane neautorizate.

Produsele erau comercializate online şi trimise prin curier de la firme din Slovacia, au fost confiscate de poliţiştii bihoreni, a informat vineri, într-un comunicat, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bihor.

Din cercetările poliţiştilor din Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Bihor, demarate în 5 decembrie, rezultă că trei societăţi comerciale cu sediul în Slovacia, care nu au ca obiect de activitate în ţara de provenienţă comercializarea obiectelor pirotehnice, ar fi comercializat, prin intermediul internetului, către cetăţeni români, articole pirotehnice care sunt destinate, potrivit legislaţiei române, a fi utilizate exclusiv de către pirotehnicieni, pe care le-ar fi expediat în România prin intermediul unei societăţi de curierat din Slovacia.

La data de 21 decembrie a.c., pentru documentarea şi probarea activităţii infracţionale, poliţiştii Serviciului Arme au pus în executare un mandat de autorizare a reţinerii, predării şi percheziţionării trimiterilor poştale, emis de Judecătoria Oradea.

Astfel, în depozitul unei societăţi comerciale de curierat din România, cu punct de lucru în municipiul Oradea, unde au fost expediate şi transportate coletele provenind de la societăţile din Slovacia, poliţiştii bihoreni de la arme au descoperit 122 de colete, care conţineau aproximativ 1.000 de kilograme de articole pirotehnice, respectiv petarde, baterii de artificii şi rachete din categoriile F1, F2, F3, destinate utilizării de către pirotehnişti, care urmau să fie comercializate către persoane fizice neautorizate din întreaga ţară.

Citește și
urs
Un urs a fost observat într-un oraş din Apuseni şi într-o localitate de pe Valea Sebeşului. A fost transmis mesaj Ro-Alert

De asemenea, în depozitul altei societăţi de curierat cu punct de lucru în municipiul Oradea, au fost descoperite alte 28 de colete, care conţineau 280 de kg de articole pirotehnice din categoriile F1, F2 şi F3.

Întreaga cantitate de obiecte pirotehnice a fost ridicată în vederea confiscării.

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, sub aspectul comiterii infracţiunii de comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult