Modifica setarile cookie
Toate categoriile

ANIMAȚIE. În ce a constat operația suferită de Klaus Iohannis la umărul stâng

Your browser doesn't support HTML5 video.

Preşedintele României a fost operat la umărul stâng. De intervenţie s-au ocupat medicii de la Spitalul Militar, care, vineri dimineaţă, l-au şi externat pe şeful statului.

A fost vorba despre o operaţie minim invazivă, care a rezolvat nişte leziuni pe care Klaus Iohannis, pasionat de sport, le avea la tendoane, au explicat specialiştii.

Klaus Iohannis a fost internat şi operat joi după amiază şi a plecat acasă vineri, în jurul orei 10:00. Înainte însă i-a asigurat pe români că este bine şi s-a fotografiat cu medicii Spitalului Militar ''Carol Davila''.

Administraţia prezidenţială a anunţat încă de joi seară că preşedintele a fost internat pentru o intervenție chirurgicală la umărul stâng. Totodată, Cotroceniul asigura că Iohannis este apt să îşi indelineasca atribuţiile.

Citește și
klaus iohannis
Klaus Iohannis, internat și operat la umărul stâng. Anunțul medicilor despre starea președintelui

"Intervenția s-a desfășurat conform protocolului medical, cu rezultate foarte bune. Președintele României este apt medical pentru îndeplinirea atribuţiilor funcţiei, starea sa de sănătate fiind optimă”, se preciza în comunicat.

Medicii au explicat că şeful statului a fost supus unei intervenţii - minim invazivă - artroscopică la nivelul articulaţiei umărului.

Preşedintele avea o leziune a umărului cu îngustarea spaţiului de la nivelul osului omoplat şi capul humeral, pe unde trec tendoanele muşchilor care ajuta la ridicarea şi rotaţia braţului din articulaţie.

Operaţia a presupus doar o anestezie locală şi a decurs fără probleme. Pacientului i s-a prescris un tratament contra durerii şi un antibiotic.

Şeful statului este un jucător pasionat de tenis, iar medicii spun că leziunile din zona umărului ar putea avea legătură cu acest sport cu atât mai mult cu cât, în urmă cu doi ani, Klaus Iohannis a fost suspus unei operaţii identice, dar la umărul drept.

Pe lângă tratamentul obişnuit după o astfel de intervenţie medicală, medicii i-au prescris exerciţii de recuperare şi kinetoterapie, adică efort fizic dozat care să-l ajute să-şi recuperează rapid mobilitatea la nivelul umărului.

Potrivit Constituţiei, şeful statului este nevoit să-şi delege atribuţiile către al doilea om în stat, preşedintele Senatului, doar în situaţiile în care intervenţiile chirurgicale la care este supus presupun anestezie generală şi o perioadă de convalescenţă prelungită. Nu a fost cazul acum. Lui Klaus Iohannis medicii i-ar fi făcut, potrivit unor surse, doar anestezie locală.

De altfel, în comuncatul remis presei încă de joi seară, Administraţia Prezidenţială a ţinut să arate că "preşedintele este în deplinătatea atribuţiilor funcţiei" şi că "starea sa de sănătate este optimă".

Nici în aprilie 2016, când s-a operat la umărul drept, iohannis nu şi-a delegat atribuţiile de preşedinte.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult