Modifica setarile cookie
Toate categoriile

ANIMAŢIE GRAFICĂ: Cum a avut loc accidentul produs de un şofer de ambulanţă beat

Your browser doesn't support HTML5 video.

O situaţie alarmantă a ieşit la lumină, după ce un şofer de ambulanţă din Făgăraş a plecat băut în misiune şi a provocat un accident în care asistenta şi pacientul pe care îl transporta au fost răniţi.

Şoferul a intrat în tura marţi seară la ora 7, la staţia de ambulanţă din Făgăraş. Deşi era băut, s-a urcat la volan şi a plecat împreună cu o asistentă 18 kilometri spre localitatea Vad, la un pacient care acuza dureri de torace.

La întoarcere, nu a mai controlat ambulanţa şi s-a înfipt într-un parapet, apoi a ieşit de pe şosea. Pentru că impactul a fost dur, părţi din vehicul s-au rupt, iar pacientul şi asistenta au fost răniţi.

Scăpat teafăr, şoferul a fost pus să sufle în alcooltest. Dispozitivul a indicat că avea o alcoolemie de 0,97. Ulterior probele au arătat că avea o concentraţie de alcool în sânge de 2,83. Între timp, comisia de disciplină a Ambulanţei din Braşov a decis să îl concedieze pe şofer.

Accidentul aduce însă în atenţie o problemă gravă a serviciului de salvare. În România, nu există nicio lege prin care şoferii să fie testaţi dacă au consumat alcool înainte de a pleca la intervenţii.

Citește și
Vama Bors, ambulanta, accident
Ambulanță cu 3 persoane, distrusă de un șofer care n-a acordat prioritate

Există doar un regulament de ordine interioară care îi obligă pe angajaţii să anunţe dacă observă că vreunul dintre ei este băut - dar astfel de cazuri sunt rare.

David Levente, Director Serviciul Judeţean de Ambulanţă Braşov: "Din păcate nu avem cum să verificăm. Nu îmi explic de ce asistenta nu a observat că e în neregulă ceva. Este prelucrat cu tot personalul regulamentul de ordine interioară."

Ca să evite astfel de probleme, la serviciul de Ambulanţă din Ilfov au fost cumpărate câteva alcoolteste, iar angajaţii sunt testaţi din când în când prin sondaj. O astfel de iniţiativă a existat şi în Bistriţa dar - din lipsă de personal - oficialii au renunţat la ea.

Problema - spun cei din sistem - ar trebui rezolvată printr-o regulă impusă de Ministerul Sănătăţii în toată ţara - aşa cum au procedat cei de la transporturi. Portivit unui ordin vechi în 1986, angajaţii din depouri, mecanicii de locomotivă şi controlorii de tren sunt testaţi dacă vin băuţi la serviciu.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult