Modifica setarile cookie
Toate categoriile

30 de ore de iad la fabrica mistuită de flăcări, în Alba. Anunțul companiei păgubite

Your browser doesn't support HTML5 video.

Au fost 30 de ore de iad pentru pompieri din 4 judeţe după ce focul a mistuit o fabrică de condimente de lângă Alba Iulia.

Toţi pereţii clădirii s-au prăbuşit peste materialele inflamabile depozitate acolo şi au reaprins focarele unul după altul. La locul dezastrului, duminică au fost făcute mai multe măsurători care au arătat că oamenii care locuiesc în apropiere nu vor avea de suferit.

La mai bine de 24 de ore de la declanşarea incendiului fabrica încă ardea din loc în loc.

Toţii pereţii clădirii s-au prăbuşit.

Pentru că cerul a fost acoperit de fum reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Alba au făcut măsurători în mai multe puncte ca să vadă calitatea aerului.

Citește și
incendiu alba Iulia, Supremia-Solina, fabrica,
Cum arată fabrica din Alba Iulia după incendiul devastator. Imagini filmate cu drona

Horațiu Clepan, director APM Alba: "Niciun parametru nu a fost depăşit, populaţia este în siguranţă. Depăşiri nu au fost detectate la nicio substanţă, Evident că monoxidul de carbon, în urma degajării fumului, este mai mare aici. Norul de fum merge pe culoarul Mureşului."

Reprezentanţii companiei au transmis, printr-un comunicat de presă, că nu vor renunța la activităţile de producție din România. Însă până vor reface fabrica sarcinile de aici vor fi transferate către celelalte sucursale din Europa.

"În ceea ce priveşte responsabilitatea faţă de angajații noştri, vom face toate eforturile necesare pentru a le asigura continuitate, siguranţa locului de muncă şi perspectiva viitorului."

Între timp, anchetatorii adună cât mai multe probe la dosar.

Colonel Adrian Guia, inspector şef ISU Alba: "Toate elementele relevante vor fi luate în considerare - imagini, fotografii, martori, prezenta primilor militari pe amplasament. Rezultatul sper să îl aflăm în cursul săptămânii viitoare."

Fabrica de condimente avea toate avizele necesare.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult