Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Andreea Esca, decorată cu Ordinul Naţional al Meritului în grad de Cavaler: „Sunt foarte fericită”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Andreea Esca a fost decorată de ambasadoarea Franţei în România, cu Ordinul Naţional al Meritului în grad de Cavaler, pentru promovarea valorilor francofone.

Emoţionată, dar cu zâmbetul pe buze, Andreea a primit înaltă distincţie a statului francez, înconjurată de familie şi prieteni. În cei 25 de ani de jurnalism, Andreea Esca a realizat interviuri cu mari personalităţi ale lumii, printre care prinţul Charles, Charles Aznavour, Michel Platini, Madeleine Albright şi Boris Becker.

Andreea Esca a primut titlul de cavaler şi a fost decorată în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Ambasada Franţei. Distincţia marchează rolul important pe care l-a avut în promovarea valorilor francofone.

Andreea Esca: „Sunt premiantă, da şi sunt foarte fericită că este o medalie care nu ţi se dă la final de carieră. Este o medalie de merit, pe care o primeşti în timpul activităţii şi care-ți permite să faci lucruri frumoase în continuare.”

Citește și
andreea esca
Cum se distrează Andreea Esca la UNTOLD. ”Toată lumea e prietenă cu toată lumea”

Dealtfel, Andreea nu le este străină nici telespectatorilor francezi. O echipă France 2 a difuzat un interviu portret cu ea şi a comparat-o cu una dintre cele mai cunoscute prezentatoare de ştiri din Franţa.

Andreea Esca: „Sunt fericită. Am ales această meserie din întâmplare, cu totul din întâmplare. Cineva, nu ştiu de unde sau cum, m-a pus pe acest drum care era făcut pentru mine. Sunt foarte mulțumită.”

Marie Mamgioulou, jurnalista France 2: „Cum de vorbeşte atât de bine franceza? A studiat franceză la şcoală, iar soţul ei este francez."

Ambasadoarea Franței: „Republica Franceza îşi propune să decoreze personalităţile străine care joacă un rol important în promovarea Franţei, care sunt ambasadori ai Franţei şi care au o carieră de succes. Andreea Esca este unul dintre cele mai bune exemple. E o personalitate care a reuşit în domeniul jurnalismului şi nu numai, e foarte populară şi are foarte multe realizări."

Andreea Esca: „Am reuşit să promovez atât de mult cât am putut şi imaginea României în Franţa, dar şi imaginea Franţei în România. Cred că atunci când e vorba de jurnalism nu are trebui să fie vorba despre graniţe. este despre a informa oamenii de peste tot cu locuri care se întâmplă peste tot.”

Andreea Esca prezintă Ştirile PRO TV, dar realizează şi emisuni la radio şi coordonează propriul site de lifestyle, A list magazine.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult