Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Anchetă penală la Spitalul Județean Pitești, după ce un doctor infectat a refuzat să intre în izolare

Your browser doesn't support HTML5 video.

Este anchetă penală la Spitalul Județean Pitești după ce șeful unei secții a fost testat pozitiv pentru Covid-19. Colegii îl acuză că a mers la serviciu, deși avea simptome.

Șeful DSP Argeș a fost demis, iar conducerea a fost preluată de un medic militar. În plus, prefectul a anunțat joi seara că toți managerii spitalelor din județ vor fi demiși.

Conform autorităților, până acum, în România, sunt infectate aproape o mie de cadre medicale.

Șeful secției de chirurgie vasculară a Spitalului Județean Pitești a intrat în contact cu 50 de persoane - colegi și pacienți, după cum arată ancheta epidemiologică.

Bolnavii au fost transferați în secția de infecțioase, iar 3 asistente, care au simptome de Covid-19, așteaptă rezultatul testării.

Citește și
coronavirus Dambovita
Situație gravă la un cămin de bătrâni din Dâmbovița. 40 de persoane au coronavirus

Colegii îl acuză pe doctor că nu și-a făcut testul la timp și a venit la serviciu, deși prezenta simptome.

Adriana Molfea, manager SJU Pitești: ”I-am cerut chiar și prin mesaj, i-am cerut ”vă rog să părăsiți spitalul, mergeți în izolare și vor veni să vi se recolteze probe”. Reporter: Dumneavoastră practic spuneți că medicul a refuzat toate cererile colegilor de a se testa, de a rămâne acasă pentru că tușește?! Adriana Molfea: Da, eu am înțeles că au mai avut discuții în sensul acesta cu domnul doctor și le-a refuzat”.

”Reporter: De ce nu v-ați testat odată cu alți colegi ai dumneavoastră vineri? Dr. Felix Sârboiu: Pentru că nu am știut, aici este minciună sfruntată. Nu am fost anunțat că se fac testări în spitalul județean. Nu a știut nimeni pe secția mea că se fac testări. Asistenta șefa trebuia să știe treaba asta. Nu ni s-a adus la cunoștință. Reporter: Sunt colegi de-ai dumneavoastră care spun că v-au rugat să rămâneți acasă, pentru că tușeați și păreați să nu fiți în regulă. E adevărat că v-au spus și că i-ați ignorat? Dr. Felix Sârboiu: Nu i-am ignorat, eram de gardă și aveam pacienți de îngrijit”.

 

Dosar penal in rem

 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești a deschis un dosar de cercetare penală in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Între timp, conducerea DSP Argeș a fost demisă.

În loc a fost numit un medic militar, fostul director al Spitalului Militar din Pitești.

O anchetă epidemiologică este în desfășurare și la Spitalul ”Carol Davila” din București. Acolo, spune ministrul Sănătății, 19 angajați au fost testați pozitiv.

Testele se refac însă, susțin, într-un comunicat, reprezentanții Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, din subordinea Primăriei Capitalei, instituția care administrează unitatea sanitară.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult