Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Anchetă într-un centru maternal din Vaslui. Un bebeluș de trei luni a fost găsit fără suflare lângă mama sa

Your browser doesn't support HTML5 video.

Este anchetă la un centru maternal din Vaslui, după moartea unui sugar. Vineri dimineaţă, copilul a fost găsit decedat, lângă mama lui, minoră.

Asistentul medical a alertat autoritățile, necropsia urmând să stabilească dacă a fost vorba de un accident sau dacă bebelușul suferea de vreo boală.

Băiețelul de nici trei luni se afla împreună cu mama lui în Centrul Maternal din Vaslui şi nu prezenta vreo problemă de sănătate. Dimineață, asistentul medical a observat că sugarul nu respiră, iar mama lui, o adolescentă de 15 ani, dormea.

Irina Câmpeanu, DPC Vaslui: „Asistentul medical de serviciu a găsit mama dormind, iar sugarul de trei luni se afla lângă aceasta, fără semne vitale. A fost alertat de urgență serviciul 112 şi au demarat cercetările specifice de către autoritățile competente, urmând a se stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs nefericitul incident și, eventual, măsurile care se impun.”

Polițiștii au început cercetările în acest caz și așteaptă rezultatul necropsiei.

Citește și
baietel Harlau Iasi
Un copil de 3 ani, trimis acasă de medici, a ajuns a doua zi direct pe masa de operație. Ce avea băiatul

Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt IPJ Vaslui: „Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, urmând a se stabili împrejurările în care s-a produs decesul minorului.”

Adolescenta era internată în centrul maternal din luna decembrie, când se afla în ultimul trimestru de sarcină. Fusese victima unui viol, autorul, un bărbat în vârstă de 34 de ani fiind cercetat în continuare de polițiști. Fata provine dintr-o familie sărmană și va rămâne în grija statului. După ce și-a pierdut bebelușul, ea a fost transferată într-un alt program social, și beneficiază de consiliere psihologică.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult